Ultimele Știri

Directoarea unui liceu privat, reținută de DGA după ce a primit 2.000 de euro mită pentru a ”fabrica” o diplomă de bacalaureat

Directoarea unui liceu privat din Petroșani a fost reținută joi, 29 octombrie, de polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție, sub acuzația de luare de mită și fals în înscrisuri.

Potrivit stirileprotv.ro, femeia ar fi ajuns după gratii din cauza faptului că ar fi ”fabricat”, contracost, diploma de bacalaureat. Conform sursei citate, după gratii a ajuns si un intermediar care i-ar fi adus clientii dispusi sa dea cateva mii de euro pentru o diploma de bacalaureat. Anchetatorii au ajuns la Maria Albescu, directoarea unui liceu tehnologic privat din Petrosani, dupa ce l-au prins in flagrant pe „colaboratorul” sau. Acesta ar fi pretins si primit 2000 de euro ca sa fabrice o diploma de bacalaureat. Inainte mai primise de la aceeasi persoana 500 de euro.

Banii, spun procurorii, au fost primiti de directoare care ar fi intocmit astfel, in fals, o foaie matricola si o diploma de bac. Asadar, la acuzarea de luare de mita se adauga si fals în înscrisuri. Documentele de la acest liceu vor fi luate acum la verificat de anchetatorii care vor sa vada daca sunt si alte falsuri. Directoarea si intermediarul au fost retinuti pentru 24 de ore si vor fi prezentati magistratilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Mia Albescu este și directoarea Casei de Cultură a Sindicatelor din oraș.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*