Ultimele Știri

Diplomaţii ruşi au interzis în Parlamentul European

martin schultz şi vladimir putin Russian Prime Minister Vladimir Putin (R) speaks with the President of the European Parliament's Socialist Group Martin Schulz (L) during their meeting in Moscow. AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / POOL / ALEXEY NIKOLSKY (Photo credit should read ALEXEY NIKOLSKY/AFP/Getty Images)

Ca răspuns la lista neagră întocmită de Rusia pentru 89 de oficiali europeni, preşedintele PE, Martin Schulz a anunţat că ambasadorul Rusiei la Uniunea Europeană, Vladimir Kizhov şi alţi diplomaţi ruşi nu vor mai avea acces în clădirile legislativului european.

Martin Schulz a luat măsuri drastice împotriva oficialilor ruşi de la Bruxelles la doar câteva zile de la publicarea listei cu cei 89 de înalți oficiali europeni declarați persoana non grata pe teritoriul Federației Ruse.

În același timp, Schulz a suspendat activitatea membrilor PE în comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia. O altă măsură luată de președintele Parlamentului European se referă la o strictă verificare a membrilor Dumei de stat și a membrilor camerei superioare a parlamentului rus, când aceștia sunt invitați să participe la diferite întâlniri în clădirile PE de la Bruxelles și Strasbourg.

Aceste măsuri au fost transmise ambasadorului rus la Uniunea Europeană și rămân în vigoare până când Rusia va ridica interdicția de intrare pe teritoriul său a membrilor Parlamentului European vizați.

Reprezentanța Uniunii Europene la Moscova a informat vineri statele membre că mai mulți oficiali europeni sunt persoane indezirabile pe teritoriul rusesc. Între aceștia se află doi lideri de grupuri politice din PE, Guy Verhofstadt (ALDE) și Rebecca Harms (Verzi), alături de alți câțiva europarlamentari.

Din România au ajuns pe lista neagră rusească, fostul ministru de externe, Adrian Cioroianu și Iulian Chifu, fostul consilier al lui Traian Băsescu în perioada mandatului de președinte al României, Eugen Tomac, Gheorghe Haţegan şi Liviu Chondon.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*