Ultimele Știri

Diplomat rus expulzat pentru spionaj

Serviciul de informații ucrainean SBU,  la prins pe  atașatul naval al Federației Ruse în timp ce transmitea informații cu caracter secret și a fost declarat „persona non grata”.

Atașatul naval al Ambasadei Rusiei în Ucraina, a fost declarat „persona non grata” datorită activității sale incompatibile cu statul său, conform Convenției de la Viena  pentru Relații Diplomatice din 1961, a raportat Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei.  Ministerul de Externe a declarat că agenția de spionaj din Ucraina – Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) – „ Ca rezultat al unei operațiuni de contraspionaj efectuată cu succes pe 30 aprilie … la locul (faptei) aveau loc  acțiuni de transmitere de informații”, astfel a fost  reținut diplomatul rus, nu au fost oferite mai multe detalii.

Atașatul naval al Rusiei în Ucraina, în conformitate cu informațiile de pe site-ul Ambasadei Rusiei în Ucraina , este Kirill Koliuchkin.

Un expert militar ucrainean și blogger, Dmitri Tymchuk, spune că  Koliuchkin a sosit în Ucraina pe 20 februarie, ca parte a unei delegații de la Kremlin, care a inclus agenti ai Serviciului Federal de Securitate, personalul militar, inclusiv de informații, poliția de frontieră, precum și alți oficiali. ”Sosirea lor a coincis cu cele mai sângeroase zile ale revoluției EuroMaidan în care au fost uciși zeci de protestatari anti-guvernamentali, dintre care majoritatea de  lunetistiști, pe 20-22 februarie.” spune Dmitri Tymchuk.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*