Dîncu: E nevoie de infrastructură și de spectacole sportive ca să atragem tinerii la stadion

  • Adrian Marinescu
  • 17 aprilie 2016
  • Externe
vasile dancu

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, la meciul de tenis feminin dintre România și Germania, că e nevoie de o infrastructură sportivă pusă la punct pentru ca tinerii să poată fi atrași în săli de sport și pe stadioane.

”Clujul are o administrație care funcționează, din păcate nu avem la București o infrastructură adecvată pentru sportul de mare performanță, pentru asemenea spectacole; sper să se termine și acolo infrastructura, pentru că multe dintre aceste evenimente — e bine dacă ajung în țară — dar multe dintre ele trebuie să se desfășoare și în capitala României. La Cluj suntem oarecum privilegiați acum, pentru că avem o bază sportivă mai bună. Sperăm că în anii următori vom construi peste tot o infrastructură adecvată pentru competiții internaționale. Este păcat, fiindcă avem sportivi și nu poți să creezi o cultură de masă, nu poți să creezi o efervescență care să aducă tinerii la sport dacă nu ai infrastructură, dacă nu ai mari spectacole. Astăzi, sportul este legat de spectacol; fără spectacol nu mai poți să duci copiii la sală sau la stadion”, a subliniat Vasile Dîncu.

El a adăugat că în anii viitori România va avea în mai multe locuri baze sportive adecvate.

Vicepremierul Vasile Dîncu s-a referit și la meciul de tenis dintre România și Germania, despre care a spus că e un eveniment foarte important pentru Cluj.

”Este un eveniment special și pentru Cluj, avem un public extraordinar la Cluj și mă bucur, de câte ori vin acasă, să merg la meciuri de baschet, fotbal sau, acum, tenis. E o zi importantă pentru Cluj, e o mare fervoare în oraș legată de aceste meciuri și e păcat să pierzi o asemenea atmosferă”, a menționat Vasile Dîncu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *