Ultimele Știri

Dinamo Kiev se răzbună pe Steaua după 8 ani

Steaua a fost învinsă categoric de liderul Grupei J și ratează calificarea în primăvara Europa League în fața unei echipe a lui Dinamo Kiev superioară la toate capitolele. Yarmolenko și Lens sunt marcatorii care răzbună istoria partidei din 2006.

Steaua a intrat determinată pe teren în fața a doar 8.000 de spectatori. Încă din primele minute pericolul a crescut semnificativ la poarta lui Șovkovskiy, iar Szukala a fost aproape de a deschide scorul dintr-un corner bine plasat al lui Sânmărtean. Unicele sclipiri ale adversarilor s-au remarcat pe contraatac, prin Kraveț și Yarmolenko. Intensitatea meciului a scăzut spre mijlocul reprizei, când neînțelegerea de la mijlocul terenului dintre jucătorii steliști a cedat în fața ucrainenilor, astfel că posesia vecinilor noștri a devenit zdrobitoare, în timp ce luptătorul Bourceanu încerca să-i motiveze pe colegii visători la sărbătorile de iarnă. Parcă și magicianul Sânmărtean nu mai avea cui să-i dea pase, Chipciu fiind aerian, iar Keșeru destul de neinspirat. Până spre finalul celor 45 de minute, Keșeru împreună cu Tănase au încercat să fie ofensivi în careul de 16 metri, însă au pierdut mingea fără drept de apel.

În a doua repriză tensiunea meciului a crescut, atât în tribune, atât și pe teren, însă tot ocaziile Stelei nu-și găseau finalizările calificării multdorite. Chipciu ratează o mare șansă de deschidere a scorului în minutele 55 și de-aici încolo totul se întoarce împotriva gazdelor, de parcă ar ajunge răzbunarea după o întârziere de 8 ani. În minutul 71, Yarmolenko înscrie dintr-o suspectă poziție de ofsaid și șansele de calificare a Stelei scad dramatic. Împinși de suflul victorios din cealaltă partidă, în care Rio Ave conducea cu 2-0 Aalborg, Steaua încearcă să-i creeze prin Papp probleme în defensiva vecinilor, însă fără rezultat. Ultimul minut a venit ca o confirmare a faptului că Steaua a fost dominată pe tot parcursul partidei, iar Lens profită de avansarea lui Arlauskis și înscrie cu poarta goală. Gol, de fapt, a rămas și stadionul, precum și imaginea Stelei.

Echipele de start: 

Steaua București: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, L. Filip – Prepeliţă, Bourceanu – Chipciu, Sînmărtean, Cr. Tănase – Keşeru
Rezerve: Cojocaru – Luchin, Latovlevici, Breeveld, Ad. Popa, Vîlceanu, Rusescu
Antrenor; Costel Gâlcă

Dinamo Kiev: Shovkovskiy – Gusev, Dragovici, Khacheridi, Burda – Miguel Veloso, Rybalka, – Yarmolenko, Belhanda, Lens – Kravets
Rezerve: Rybka – Danilo Silva, Bezus, Sydorchuk, Buyalskiy, Mbokani, Teodorczyk
Antrenor: Serhiy Rebrov

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*