Ultimele Știri

Din cauza incompetenţei, elevii vor utiliza manualele vechi!

Ministerul Educaţiei Naţionale anuntă că a găsit rezolvarea problemei cu manualele şcolare. Anunţul a venit în urma termenului limită pe care primul-ministru al României, Victor Ponta, l-a impus ministrului educaţiei, Remus Pricopie. Ministrul educaţiei a avut termen, până în 22 septembrie, să vină cu soluţionarea problemei.

“Dacă toate procedurile şi dacă toate contestaţiile nu se rezolvă, până săptămâna viitoare trebuie să găsiţi soluţia, chiar şi temporară. Înseamnă că şi anul acesta copiii vor învăţa după manualele vechi, cum au făcut-o şi până acum. Într-o săptămînă vreau să informaţi Guvernul: ori se termină, reuşim să terminăm contestaţiile, ori, dacă nu, asta e pentru cei care au contestat şi pentru cei din politică care îi susţin, probabil că vom mai pierde încă câteva luni şi mergem pe manualele vechi. Dar ideea că peste două săptămâni n-au copiii manuale mi se pare inacceptabilă şi vreau săptămâna viitoare să ne spuneţi exact care a fost soluţia pe care aţi găsit-o”, i-a spus premierul lui Remus Pricopie, săptamâna trecută.

La o săptămână de la începerea anului şcolar, scandalul noilor manuale şcolare continuă. Protagoniştii acestuia sunt, şi luni, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţia Editorilor din România. Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că a fost finalizată, ţinând cont de decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor din 10 septembrie, procedura de reevaluare a ofertelor de manuale şcolare pentru clasele I şi a II-a, în format print şi digital, din cadrul licitaţiei privind achiziţionarea acestora, şi că va informa ofertanţii.

Federaţia Editorilor din România  a prezentat un punct de vedere din care reiese  faptul că licitaţia iniţiată de MEN şi contestată a fost marcată de un „act de fraudare a rezultatelor”. „Întrucât ministrul educaţiei, domnul Remus Pricopie, continuă să acuze editurile ca fiind cele care au blocat licitaţia de manuale, facem public un prim document care să dovedească temeinicia şi gravitatea contestaţiilor noastre. Este vorba despre unul dintre documentele cuprinse în dosarul de licitaţie”, arată Federaţia.

La solicitarea primului-ministru Victor Ponta, ca elevii claselor I şi a II-a să beneficieze cât mai repede de manuale, ministrul Educaţiei Naţionale, a decis să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi. Acest lucru se va întampla până la finalizarea licitaţiei privind manualele digitale.

Prin urmare, inspectoratele şcolare judeţene au obligaţia să completeze stocurile existente.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*