Ultimele Știri

DIICOT reia cercetările în cazul Romgaz – Interagro: Adriean Videanu, audiat

Au fost reluate cercetările în dosarul Romgaz – Interagro, în care sunt vizaţi omul de afaceri Ioan Niculae şi Adriean Videan. Fostul ministru Adriean Videnu este audiat la DIICOT.

Ancheta a fost reluată după ce rechizitoriul a fost infirmat de procurorul ierarhic superior celui care l-a instrumentat.

Omul de afaceri Ioan Niculae este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, sustragere de sub sechestru şi spălare de bani.

În cazul lui Adriean Videanu, ministru al Economiei în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, DIICOT a obţinut aviz pentru începerea urmăririi penale de la preşedintele României pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

În dosar este implicat și Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008. În cazul acestuia, procurorii au cerut aviz pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare. Senatul a respins solicitarea de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*