DIICOT: Patronul ziarului ”Adevărul” a realizat un prejudiciu de 8 milioane de euro. Banii furați erau investiți în alte afaceri

Procurorii DIICOT au anunţat într-un comunicat de presă acuzaţiile aduse patronului ziarului „Adevărul”, Cristian Burci. Acesta ar putea fi arestat pentru 30 de zile,conform cereri depuse la instanță de anchetatori. Precizăm faptul că au avut loc percheziții inclusiv la sediul ziarului „Adevărul”.

Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Olt au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor:

BURCI CRISTIAN IONEL, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală.

Vezi AICI detaliile din dosar!

TURCU  DENISA, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave,  spălare de bani, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi instigare la evaziune fiscală.

GHEOCOV  CLARA  CLEMENTINA, pentru săvârşirea infracţiunilor de aderarea la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

DINOIU  ION, pentru săvârşirea infracţiunilor de aderarea la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

STANCU  VILSON, pentru săvârşirea infracţiunilor de aderarea la un grup infracţional organizat, complicitate la delapidare, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani.

La data de 28.04.2016 procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Olt au solicitat Tribunalului Olt  luarea măsurii  arestării preventive a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *