Ultimele Știri

DIICOT: Membrii unei grupări specializate în trafic de minori și proxenetism, arestați preventiv

diicot

Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă, la propunerea DIICOT, a patru membri ai unui grup infracțional organizat specializat în trafic de minori și proxenetism, conform Agerpres.

Procurorii DIICOT Iași au dispus, de asemenea, reținerea lui Gheorghiță-Alexandru Lungu, Neculai Ursache, Dumitru Claudiu Lupu și Adrian Nica pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, în perioada martie-decembrie 2015, Alexandru Lungu și Neculai Ursache au constituit pe raza municipiului Iași un grup infracțional organizat specializat în racolarea și exploatarea sexuală a unor minori, având vârste cuprinse între 13 și 17 ani, cu un grad redus de instrucție, într-o stare materială extrem de precară, cu diferite vulnerabilități psihice și care provin din familii defavorizate sau dintr-un centru de plasament din Iași.

„Având în vedere vulnerabilitatea extremă a potențialelor victime, (…), membrii grupării au acționat în mod coordonat, prin intermediul unor tinere care au fost beneficiare ale sistemului de asistență, cu scopul identificării și racolării victimelor minore instituționalizate. Activitatea infracțională a constat în inducerea în eroare a victimelor, prin promisiunea câștigării unor sume mari de bani, după care le transportau în apartamentele închiriate de către liderii grupului unde acestea erau obligate să întrețină raporturi sexuale atât cu inculpații cât și cu alte persoane, clienți racolați de către inculpați prin intermediul anunțurilor publicate într-un ziar local”, susțin procurorii.

Sursa citată menționează că victimele minore, în special cele provenite din centrele de ocrotire, nu beneficiau de sume de bani sau alte foloase de pe urma practicării prostituției, acestea fiind atrase de faptul că aveau un loc în care să se cazeze atunci când fugeau din centrele de ocrotire. Procurorii au constatat că acestea se mulțumeau cu sume infime sau bunuri, membrii grupului speculând acest fapt cu scopul de a realiza venituri importante din exploatarea acestora.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*