Ultimele Știri

DIICOT: Florian Walter a creat un prejudiciu de 18 milioane de euro! Liderul grupării se ascunde, dar este dat în consemn

Florian Walter

Florian Walter a intrat sub lupa procurorilor DIICOT care au dispus o serie de 37 de percheziții la sediile mai multor firme deținute de oamul de afaceri care ar fi creat un prejudiciu de 18 milioane de euro.

Suspecţii ar fi folosit mai multe firme „fantomă” controlate prin interpuşi, societăţi cu care aceştia au semnat mai multe contracte fictive privind livrări de bunuri sau prestări servicii.

Sursele citate spun că suma „spălată” este de aproximativ 14 milioane de euro, iar prejudiciul produs statului se ridică la circa 4,5 milioane de euro.

Printre societăţile la care au loc percheziţii este şi Romprest, care asigură salubrizarea în sectorul 1 al Capitalei.

Romprest derulează și la Timișoara un proiect în valoare de 14,7 milioane de euro, pentru reabilitarea centrului istoric. Șantierul început în toamna lui 2013 și care trebuie finalizat la sfârșitul lunii iulie, se întinde pe 4,6 hectare. Gurile rele sugerează că ancheta de la Ploiești ar putea ajunge și la Primăria Timișoara. Un număr de zece străzi din zona centrală a municipiului Timişoara vor deveni pietonale în urma șantierului, timp în care se vor face lucrări de reabilitare a centrului istoric, în valoare totală de 14,7 milioane de euro, 80,35% din bani provenind de la Uniunea Europeană ca fonduri nerambursabile.

Perchezițiile au loc la sediul firmei Romprest din sectorul 1 și la domiciliul omului de afaceri Florian Walter, patronul companiei de salubritate. În total, aproximativ 50 de persoane vor fi duse la audieri. În acest dosar, prejudiciul estimat se ridică la 18 milioane de euro.

Florian Walter a fost actionar majoritar al FC Petrolul, precum şi unul dintre acţionarii echipei Dinamo, club de la care s-a retras în 2009. El a preluat apoi clubul Universitatea Cluj, iar în vara anului 2012 a plecat la FC Petrolul. Din vara anului 2013, Walter a revenit la U Cluj.

Procurorii DIICOT vor aduce la audieri 50 de persoane, însă nu și pe Florian Walter care a dispărut de la domiciliu. Șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat că ‘liderul grupării se ascunde, dar sunt indicii că nu a părăsit țara și au fost luate măsuri speciale, acesta fiind dat în consemn la frontieră.’

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*