DIICOT efectuează percheziții la evazioniști cu lingouri de aluminiu. Prejudiciul urcă până la 20 de miliarde de euro

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat mai multe percheziții în Slatina, care vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

DIICOT a efectuat cinci percheziții pe raza municipiului Slatina, prejudiciu cauzat  bugetului de stat, în acest dosar, fiind în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, respectiv 7.729. 052 lei din evaziune fiscală și 12.600.000 de lei din spălare de bani.

Suspectul a inregistrat in evidenţa contabilă a societăţii,  facturi fiscale in valoare de 12.600.000 lei, eliberate de  către 13 societaţi comerciale de tip fantomă, administrate de către membrii grupului, prin care s-a atestat în mod fictiv achizitionarea de lingouri de aluminiu, in scopul de a crea aparenţa de legalitate a aprovizionarilor efectuate de către acesta, conform Realitatea.net.

În schimb, sumele de bani erau retrase de către suspecţi  în numerar din conturile societăţilor comerciale, iar ulterior erau restituite liderului grupului infracţional.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *