Ultimele Știri

DIICOT anchetează declarațiile cu iz de terorism ale lui Kelemen Hunor

DIICOT s-a sesizat din oficiu cu privire la o declarație a lui Kelemen Hunor, prin care s-a expus „să ne recuperăm pământul natal”. Procurorii au început urmărirea penală ‘in rem’ pentru amenințare în baza legii pentru prevenirea și combaterea terorismului.

Kelemen Hunor riscă să fie amendat sau condamnat pentru faptul că președintele UDMR a susținut de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureș niște declarații susceptibile ca infracțiuni teroriste. 

„Procurorii D.I.I.C.O.T s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data de 13.12.2014  (CRU) al Uniunii Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureş au fost făcute declaraţii susceptibile de a întruni elementele infracţiunii prevăzute de art. 206 Cp săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

La respectiva întrunire din 13 decembrie de la Târgu Mureș s-a decis ieșirea de la guvernare a UDMR-ului, iar liderul maghiar a declarat că „trebuie să continuăm pe această cale pas cu pas pentru a recupera pămânul natal. Această alianță a fost creată acum 25 de ani ca să lucreze pentru noi și după 25 de ani e nevoie de această alianță”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*