Ultimele Știri

Dictatura se instalează în Turcia! Facebook, Twitter și Youtube au fost închise

erdogan

Dicatatura începe să își facă simțită prezența în Turcia lui Recep Tayyip Erdoğan, omul înzestrat cu puteri nelimitate asupra poporului turc. 

În Turcia libertatea de exprimare și drepturile omului au fost înlocuite cu cenzura și dictatura unui sistem polițienesc. În cursul zilei de luni autoritățile turce au decis închiderea rețelelor de socializare Twitter și Facebook și a site-ului YouTube.

Autoritatea administrativă pentru telecomunicații (TIB) a precizat într-un mesaj pe YouTube că este vorba despre o «măsură administrativă». Este prima interdicție de mare amploare după blocajul decretat cu un an în urmă pentru a împiedica mediatizarea acuzațiilor de corupție care au vizat executivul islamo-conservator.

Potrivit ediției electronice a cotidianului Hurriyet, decizia de luni survine unei hotărâri judecătorești ce a dispus blocarea a 166 de site-uri, inclusiv Facebook, Twitter si Youtube, care au publicat poze cu magistratul Mehmet Selim Kiraz.

Parlamentul turc a votat luna trecută o lege care permite guvernului să blocheze un site fără o decizie a justiției, act normativ ce a fost însă respins de Curtea Constituțională.

11

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*