Ultimele Știri

Diaspora: Domnule Iohannis, renunțați la MRU

Românii din diaspora și zeci de grupuri informale îi cer președintelui Klaus Iohannis să îl demită pe Mihai Răzvan Ungureanu din funcția de consilier personal, deoarece acesta a avut o susținere directă pentru proiectul de exploatare cu cianuri de la Roșia Montană și exploatarea gazelor de șist. Cetățenii se declară dezamăgiți de alegerea făcută și au speranța ca această greșeală să fie remediată în cel mai scurt timp.

Stimate domnule Președinte,

Românii din Diaspora care urmăresc îndeaproape evenimentele politice din România sunt neplăcut surprinși și  profund dezamagiți  de numirea în funcția de consilier  personal a domnului Mihai Răzvan Ungureanu.

După cum scriam în scrisoarea anterioară, publicată la data de 19 nov ac și care vă era adresată, “Românii din Diaspora nu vă încredinţează un cec în alb: dimpotrivă, românii au ales, pe 16 noiembrie 2014, un președinte de la care se așteaptă să respecte, în primul rând, Constituția și legile țării și care să reașeze țara noastră acolo unde îi este locul, printre națiunile demne și respectate ale acestei lumi; o ţară care nu își pune pe tavă, tuturor corporațiilor, resursele şi care nu este un stat furnizor de materie primă şi mână de lucru ieftină.”

De aceea, nu putem decât să reacționăm ferm la nerespectarea asigurărilor date de dvs în campania electorală, conform cărora veți milita împotriva proiectelor distructive pentru mediu și în detrimentul țării noastre sub toate aspectele  promisiuni  pe care devine evident că tindeți să le încălcați,  prin numirea la Palatul Cotroceni, în funcția de consilier personal, a unei persone care s-a declarat susținător ferm al proiectului de la Roșia Montană(”Roșia Montană este o prioritate, înseamnă locuri de muncă. Nu sunt ecologistul de vârstă nouă, care brusc și-a reinventat identitatea politică. Mă interesează locurile de muncă, investițiile străine.”– declarație a dlui Mihai Răzvan Ungureanu, apr. 2012) și al exploatării gazelor de șist (”Cine se împotriveşte exploatării gazelor de şist face, voit sau nevoit, jocul Federaţiei Ruse, inclusiv pe teritoriul României”- declarație la tv, începutul anului 2014).

Vă reamintim că dl Mihai Răzvan Ungureanu este cel care a fost nevoit să părăsească funcția de Prim-Ministru după numai 78 de zile, în urma unei moțiuni de cenzură fără drept de apel și după ce acumulase un uriaș capital de antipatie din partea populației.

Tot el este cel care a renunțat la moștenirea Fundației Gojdu, în valoare de circa un miliard de dolari,  pe care a cedat-o, în mod inexplicabil, Ungariei, în timpul mandatului său de Prim- Ministru.

Numirea dlui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de consilier personal este o sfidare la adresa celor care au stat ore în șir la coadă pentru a va vota, mare parte din cei care au stat la cozile imense fiind implicați activ în campaniile de salvare a Roșiei Montane și Certejului, cât și în campaniile de informare/ conștientizare a impactului distructiv și ireversibil al explorării/ exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice, pe teritoriul țării noastre.

Noi, românii din Diaspora, am votat cu speranța de a avea într-adevăr o Românie nouă, cu politicieni noi și onești  și am fost surprinși să  vedem din nou, numiți  în funcții  cheie în cadrul aparatului de stat, personaje pe care ni le doream ajunse definitiv la groapa de gunoi a istoriei. Nu putem accepta ca promisiunile dvs din campanie să fie deja încălcate, prin numirea într-o funcție atât de importantă, fie ea și onorifică, a unui  personaj cu un astfel de trecut.

Cu speranța că vocea celor care v-au votat va conta în alegerile pe care le faceți, așteptăm decizia dvs de revocare din funcție a dlui Mihai Răzvan Ungureanu.

Semnează:

SOS Roșia Montană Bruxelles, Diaspora Românească Unită, Roșia Montană Paris, Munchen Rettet Roșia Montană, Campania Noastră – Danemarca, Intresseföreningen för Rumäner i Sverige – Suedia, Dacia liberă – Paris, Diaspora Franța solidară cu România (Români Indignați), Inițiativa Solidaritate pentru România – Suedia, Save Roșia Montană Dublin, Canada Save Rosia, Barcelona Saves Roșia Montană, Salvemos Roșia Montană Madrid, Românii din Paris, RAW (Romanian Activists Worldwide), Warned, Canada Save Roșia Montană Toronto, Românii din Franța – Nu gazelor de șist, Ceașca de democrație – Paris

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*