Diana Bulimar a câştigat medalia de argint la World Challenge Cup de la Doha

  • Adrian Marinescu
  • 26 martie 2016
  • Sport
diana bulimar

Gimnasta Diana Bulimar a obţinut medalia de argint, iar Dora Vulcan s-a clasat pe locul 7 în finală la sol, la World Challenge Cup de la Doha.

Diana Bulimar a intrat a treia în finala de la sol, fiind notată cu 14,125, cu care a obţinut medalia de argint. La rândul său, Dora Vulcan a intrat penultima în finală şi a obţinut nota 12,900, ocupând locul 7, dar a impresionat prin graţia cu care şi-a executat exerciţiul, plătind tribut însă unei greşeli de aterizare la ultima linie acrobatică.

Medalia de aur a fost câştigată de Giulia Steingruber (14,700, Elveţia), iar pe podium a mai urcat Zsofia Kovacs (Ungaria, 13,925).

Vineri, Dora Vulcan s-a clasat pe locul 7, iar Diana Bulimar pe locul 8 în finală la paralele.

Tot sâmbătă, Cătălina Ponor (28 de ani) a câştigat medalia de aur în finală la bârnă, cu nota 14,650.

Pentru Cătălina Ponor, cvintuplă medaliată olimpică, participarea la World Challenge Cup de la Doha este prima sa apariţie într-un concurs internaţional după JO de la Londra, din 2012.

Cătălina Ponor a revenit la pregătiri în urmă cu un an, după trei ani de la retragere, dar în toamnă a suferit o intervenţie chirurgicală la tendonul lui Ahile, care a ţinut-o în afara pregătirilor câteva luni, interval în care a avut loc şi CM de la Glasgow.

La cea de-a noua ediţie a World Challenge Cup de la Doha, dotată cu premii totale de 50.000 de dolari, participă peste 100 de gimnaşi din 33 de ţări.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *