Ultimele Știri

Dezvăluirile uluitoare ale unui fost colonel despre Oprea: ”In 1989 i-a predat sediul lui Iliescu”

Gabriel_Oprea

Gabriel Oprea se cunoaște bine, încă din 1989, cu Ion Iliescu și cu grupul de nomenclaturiști comuniști care a format FSN-ul, vicepremierul fiind cel care i-a predat lui Iliescu cheile cladirii în care FSN a avut sediul central, conform unor dezvăluiri ale fostului colonel de Armată, Alexandru Manafu.

Manafu dezvăluite cum a ajuns Gabriel Oprea pe culmile succesului, iar informațiile sunt prezentate în cartea sa, „Simboluri ale devenirii romanesti. Liceul Militar ‘Nicolae Filipescu’ de la Manastirea Dealu”, publicată în 2012.

„Fost absolvent al școlii militare, specialitate intendentă, repartizat la o direcție centrală ca șef de serviciu, avea gradul de locotenent major în decembrie 1989. Împreună cu doi colegi, în decembrie 1989 a predat sediul FSN-ului viitorilor oameni politici de vârf (acesta a constituit inceputul)”, a scris colonelul.

El a arătat și cu ce se ocupa de fapt Gabriel Oprea înainte de 1989.

„Pe plan profesional nu s-a omorât cu treaba. Serviciul era încadrat cu contabili civili și subofițeri foarte valoroși, care derulau activitatea în condiții bune (Prin natura activității se asigura echiparea cadrelor militare care încadrau Marele Stat Major și direcțiile centrale. Și, de aici, o portiță spre relatii, exploatată cu abilitate).

Ocupația de bază a viitorului om politic ajuns ministrul Apărării Naționale era tabăra militară de pe litoral a cărui funcție de șef o ocupa în perioada mai-octombrie a fiecărui an”, mai spunea Manafu.

Fostul colonel susține că vicepremierul a acordat „grade militare de carnaval”, în vremea în care avea calitatea de ministru al Apărării.

” Nimic mai josnic, mai murdar și mai degradant pentru instituția militară”, sublinia Manafu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*