Ultimele Știri

Dezvăluiri șocante: Trupele ONU obișnuiesc să ceară favoruri sexuale în schimbul ajutorului oferit, inclusiv de la copii

Trupele ONU de menținere a păcii și-au făcut un obicei din a pretinde favoruri sexuale în schimbul ajutoarelor pe care le oferă, conform unui proiect de raport.

Documentul întocmit de Biroul de Supraveghere a Serviciilor Interne ONU (OIOS) relevă că sute de femei din Haiti și Liberia au fost obligate de sărăcie și condițiile în care se aflau, pentru a ceda cerințelor favorurilor sexuale lansate de membrii ai trupelor ONU.

În schimbul acestor servicii, membrii le-au oferit bani, bijuterii, telefoane mobile și alte bunuri. În raport se mețtionează că în perioada 2008-2013 au fost depuse 480 de plângeri de exploatare sexuală și abuz. O treime din acuzații se refereau la copii.

În raport se menționează că ”dovezile din două țări unde există misiuni de menținere a păcii demonstrează că tranzacționarea sexului este comună, dar puțin raportată în misiunile de menținere a păcii”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*