Ultimele Știri

Dezvăluiri incredibile despre Oprea. Detalii compromițătoare din trecutul fostului vicepremier

oprea gabriel

Jurnalistul de investigație și realizatorul emisiunii „Dosar de politician” de la postul B1 TV a făcut o serie de dezvăluiri incredibile despre fostul vicepremier Gabriel Oprea. Astfel, Silviu Mănăstire a discutat în emisiunea sa cu Julian Rosengren, fost partener de afaceri al lui Gabriel Oprea în anii 90, în plină perioadă de tranziție românească.

„Trecutul nostru nu se poate prescrie niciodată”, a dezvăluit Julian Rosengren, despre momentul întâlnirii cu fostul vicepremier Gabriel Oprea.

„A fost o întâmplare faptul că m-am întâlnit cu Gabriel Oprea. Mi-a fost adus, prezentat de către un partener, angajat al meu. Mi l-a adus în vizită. E un om, are potențial. Avea o dinamică la care nu te așteptai să o întâlnești in mediul de afaceri românești de atunci. Era un tânăr. Se întâmpla în 1992. Compania mea era pornită în 1990. E a treia înființată în România după 1989, a treia cu capital străin. Atunci, Gabriel Oprea era un tânăr care îmi spunea putem să facem orice vrei. Mi-a propus multe afaceri. Blocul T1C de pe Calea 13 septembrie”, a explicat omul de afaceri.

Potrivit lui Rosengren, acesta începuse mai multe afaceri cu fostul ministru de Interne „am investit 66.000 dolari pentru a termina parterul unui bloc. Ne-am trezit că suntem prieteni. Venea pe la mine, nu știu dacă am fost pe strada Platanului de două ori la el. Avea un apartament”.

În privința afacerilor, Rosengren l-a numit pe fostul partener „proxenet financiar”: „Eram acuzat de înșelăciune, eram acuzat că făcusem afaceri cu entități de stat pe care nu le-am onorat. Am fost arestat marți, 13 aprilie 1993. În ziua aia m-am trezit cu doi domni care au dat năvală peste mine în biroul si mi-au zis ca trebuie sa mergem undeva, la Beciul Domnesc de azi. Vei fi arestat, mi s-a zis. M-am trezit în față cu un anchetator, Dorel Burdușel, căpitan de poliție. <Te-am păscut de un an>”, a povestit bărbatul.

Când Rosengren a încercat să apeleze la Oprea, fostul vicepremier s-a sustras rapid din a oferi vreun ajutor „prietenului său”, pasându-l altor terți: „mi l-a trimis pe profesorul Neagu, nu mi-a zis nimic. Apoi, profesorul Neagu a dispărut, m-am trezit că a apărut Paula Iacob, cineva mi-a numit-o. Eu eram arestat”.

Rosengren povește că mașina sa, confiscată de autorități, a fost utilizată de alte persoane,„moment în care mi-am dat seama cine e Gabi Oprea”.

„Nu te juca cu viața ta, cară-te”, a fost amenințarea primită. Și-a cumpărat un bilet de tren și în 2001 a plecat înapoi în Suedia, potrivit b1.ro.

Referitor la viața de afaceri, Rosengren spune că într-o singură firmă a fost acționar cu Gabriel Oprea, alături de soțiile lor și de persoana care le-a făcut cunoștință celor doi. Acesta îl acuză pe Oprea de faptul că nu recunoaște că cei doi se cunosc și neagă că a fost asociat în firme.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*