Dezastru umanitar în Coreea de Nord. Zeci de mii de oameni au fost afectați de inundații

  • Nicoleta Ungureanu
  • 13 septembrie 2016
  • Externe

Zeci de mii de oameni au fost strămutați din cauza inundațiilor provocate de recentul taifun Lionrock, în Coreea de Nord. Cel puțin 133 de persoane au murit, iar 395 sunt date dispărute după ieșirea din matcă a râului Tumen.

Numărul persoanelor care au rămas fără adăpost sau care au nevoie de ajutor alimentar este estimat la 140.000, aproximativ 24.000 de case fiind distruse în totalitate și alte mii au fost avariate, potrivit Crucii Roșii.

„Din ceea ce am văzut-o, este evident că aceasta este o catastrofă foarte gravă și complexă”, a declarat Chris Staines, șeful unei delegații a Crucii Roșii în Coreea de Nord, care a vizitat zonele afectate. ”Apele au venit cu forță atât de mare, încât au distrus totul în calea lor. Persoanele strămutate sunt acum într-o situație foarte dificilă și există riscul unui nou dezastru, mai ales în plan sanitar”, a adăugat Staines.

Aproximativ 100.000 de locuitori din Hoeryong, oraș din nordul țării, nu mai au acces la apă potabilă și că în întreaga zonă 600.000 de persoane sunt afectate de penuria de apă, potrivit Crucii Roșii.

Dezastrul ar putea agrava situația alimentară deja foarte precară în Coreea de Nord, deoarece au fost inundate 16.000 de hectare de teren agricol, cu câteva săptămâni înainte de recoltarea porumbului și a orezului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *