Dezastru la simularea pentru Evaluarea Națională | Circa 60% dintre elevi au medii sub nota 5

examene elevi

Update: Ministerul Educație revine asupra comunicatului inițial și ne anunță că rata notelor peste 5 este de 44,05%. Din păcate erorile au cam devenit reguli în ultimii 26 de ani.


Un număr de 50.920 de elevi de clasa a VIII-a reprezentând 30,58% au obținut medii peste 5 la simularea Evaluării Naționale, a informat vineri Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, printr-un comunicat de presă.

Efectiv asistăm la un dezastru național. Aceste note sunt reflecția celor 26 de ani de batjocură și subfinanțare a sistemului educațional. În fiecare an are loc o reformă a sistemului de învățământ cu ajutorul incompetentului care ocupă funcția de ministru al Educației. În 26 de ani s-a creat o popoluție slab educată, pentru a fi ușor manipulată. Nu există un vinovat, vina este colectivă, cu toții suntem vinovați.

Rezultatele simulării pentru Evaluarea Națională

„La nivel național, 50.920 de elevi (30,58%) au obținut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a”, se arată în comunicat.

Potrivit aceleiași surse, procentul notelor peste 5 la simularea Evaluării Naționale susținută de elevii claselor a VIII-a este de 60,54% la proba de Limba și literatura română, iar la matematică de 32,60%.

Rata de prezență s-a situat la 90,71%: din totalul celor 187.006 elevi de clasa a VIII-a, 169.632 de elevi au participat la toate probele.

„În ceea ce privește rezultalele pe discipline, se constată că procentul notelor peste 5 a fost de 60,54% (prezență de 90,71%) la proba de Limba și literatura româna, respectiv 32,60% (prezență de 90,20%) la matematică”, afirmă MENCȘ.

La proba de Limba și literatura maternă, din 10.170 de elevi prezenți, circa 76% au reușit să obțină note peste 5.

Pe tranșe de medii, se înregistrează următoarea situație statistică: 22.422 de medii între 5 și 5,99, 19.109 medii între 6 și 6,99, 15.985 de medii între 7 și 7,99, 11.989 de medii între 8 și 8,99, 3.850 de medii între 9 și 9,99, respectiv 7 medii de 10.

Statistic, cele mai multe note peste 5 s-au înregistrat în Capitală — 46,29% (rata prezență — 90,10%), urmată de Brăila — 42,42% (rata prezenta — 76,61%) și Cluj — 40,62% (rata prezenta — 91,37%).

Cele mai mici note s-au înregistrat în județele Vaslui — 19,32%, Călărași — 21,78% și Botoșani — 21,95%. În aceste județe prezența a fost, în medie, de aproximativ 90%.

MENCȘ reamintește că rolul simulărilor, atât la evaluarea națională, cât și la bacalaureat, este unul reglator, în sensul identificării de către elevi, profesori și părinți, a nivelului real de pregătire atins până la momentul testelor pentru că, mai apoi, să se poată stabili planuri remediale individuale.

Ministerul Educației solicită inspectoratelor școlare județene măsuri remediale adecvate, în vederea unei mai bune pregătiri a elevilor din clasa a VIII-a.

Printre aceste măsuri se numără realizarea unei diagnoze clare a situației la nivelul fiecărui județ/ al fiecărei școli, analiza, în cadrul ședințelor cu directorii, a rezultatelor obținute de fiecare scoală, la simularea evaluării naționale, alaborarea de către fiecare scoală a graficului de pregătire a elevilor pentru examenul de evaluare națională și monitorizarea acțiunilor stabilite, de către inspectoratul școlar, analiza rezultatelor în cadrul comisiilor metodice, al cercurilor pedagogice și al consiliilor profesorale, implementarea unui program de pregătire suplimentară, în regim gratuit, în cadrul școlii, după orele de curs.

Alte măsuri se referă la personalizarea traseului de învățare pentru elevii cu probleme deosebite care au obținut rezultate slabe la simularea evaluării naționale, efectuarea temelor diferențiate pentru asigurarea individualizării învățării.

Totodată, Ministerul Educației anunță inspecții școlare de specialitate la nivel național, care se vor desfășura pe toată perioada de dinaintea evaluărilor naționale și vor urmări aplicarea planurilor remediale la nivelul unităților de învățământ. Aceste inspecții vor fi realizate de inspectorii de specialitate din cadrul MENCS și de cei din inspectoratele școlare.

Pe de altă parte, Ministerul Educației a solicitat Institutului de Științe ale Educației (ISE) o analiză riguroasă a rezultatelor obținute la simularea EN VIII, astfel încât diagnoza rezultată la nivel național să conducă la politici publice destinate îmbunătățirii situației elevilor din învățământul gimnazial.

loading...

One thought on “Dezastru la simularea pentru Evaluarea Națională | Circa 60% dintre elevi au medii sub nota 5

  1. Desi e vorba de un dezastru onor ministerul recurge doar ls amenintari si inspectii vorbeste de pregstire suplimentara GRATUITA ,CA DE OBICEI !PE DEASUPRA MINISTRUL ACTUAL DIMINUEAZA NR DE ORE LA ROMANA !PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE DE CE NU SE FACE PROGRAM DE PREGATIRE PLATIT ? DE CE NU SE ALOCA MACAR INCA O ORA IN PLUS LA CLASA A VIII -A SPECIAL PT PREGATIRE? PROFESORUL ARE O PROGRAMA LA CLS A VIII ,IAR EVALUAREA SE FACE DIN TOATA MATERIA DE 5 -8 !E INUMAN CA OMUL SA FACA SI TEZE SI TESTE SI SIMULARI SI PREGATIRE SUPLIMENTARA GRATIS SI LA SALARIU SA IA TOT ATATA CA SI CEL CE NU ARE ACESTE PROBLEME !REGLATI STATUTUL PROFESORILOR CU EXAMENE SI APOI VORBITI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *