Ultimele Știri

Dezastru la sesiunea de toamnă a Bac 2014, aproape 80% dintre candidaţi au picat

Dezastru la sesiunea de toamnă a Bac 2014, doar 22,27% dintre candidaţi au promovat examenul, potrivit primelor informaţii apărute. Din totalul celor 52.389 de candidaţi, după afişarea rezultate Bacalaureat 2014, sesiunea toamnă, au promovat 11.666. Cei nemulţumiţi de note pot depune contestaţii în aceeaşi zi în intervalul 12:00-16:00, urmând ca rezolvarea acestora să se facă în intervalul 2 – 3 septembrie.

Elevii găsesc toate notele obţinute la examen, dar şi mediile de absolvire, pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor depune contestaţiile  la centrele de examen unde  au susţinut examenele. Comisia care recorectează lucrările este condusă de preşedinte – inspector şcolar general/inspector şcolar general adjunct al judeţului în care se organizează centrul.

În cazul în care se organizează centre judeţene de contestaţii, inspectorul şcolar numit în calitate de preşedinte trebuie să fie altul decât cei numiţi în comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti. De asemenea, din comisie mai face parte un  vicepreşedinte – un inspector şcolar de specialitate; 1 – 2 secretari – informaticieni, inspectori şcolari de specialitate, profesori; membri – profesori evaluatori – câte doi profesori, de regulă cu gradul didactic I, pentru fiecare disciplină şi pentru maximum 100 de lucrări contestate. În situaţii justificate, pot fi numiţi evaluatori şi profesori cu gradul didactic II.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*