Ultimele Știri

Dezastru după Brexit: ”Este timpul pentru rugăciuni”

brexit marea britanie anglia

Ieșirea Marii Britanii își lasă amprenta în aproape toate domeniile, anunțându-se o perioadă extrem de dificilă. Unul dintre domeniile puternic afectate de Brexit va fi și domeniul turismului, deoarece scăderea numărului de turişti britanici a tras în jos acţiunile liniilor aeriene, hotelurilor şi resorturilor de vacanţă.

Turiştii englezi, care sunt pe locul doi în topul celor mai ”darnici” turişti europeni, cheltuie aproximativ 52 de miliarde de dolari în străinătate. Franţa, Spania şi Irlanda sunt destinaţiile lor favorite.

Scăderea numărului de turiști englezi a tras în jos acţiunile liniilor aeriene, hotelurilor şi resorturilor de vacanţăSpre exemplu, Thomas Cook Group a scăzut cu 15% de la referendum, EasyJet a scăzut cel mai mult în ultimii 12 ani, iar British Airways şi-a micşorat puternic ţinta de profit pentru 2016, scrie Bloomberg.

”Este timpul pentru rugăciuni”, spune un patron de restaurant irlandez, descriind Brexitul într-un singur cuvânt: dezastru.

Aproximativ 40% din clienţii lui Padraic Gallagher sunt turişti, iar acum, cu lira în scădere, este îngrijorat că business-ul său va avea de suferit.

”Tocmai am avut prima creştere în şapte ani, iar acum trebuie să trec din nou prin crizză?”, spune antreprenorul în vârstă de 55 de ani.

În fiecare an turiştii englezi, care pe locul doi în topul celor mai ”darnici” turişti europeni, cheltuie aproximativ 52 de miliarde de dolari în străinătate. Franţa, Spania şi Irlanda sunt destinaţiile lor favorite, conform ZF.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*