Ultimele Știri

Deutsche Welle: 500.000 de refugiați ar putea intra oricând în Bulgaria. Noul punct fierbinte după închiderea rutei balcanice

imigranti refugiati

Între 400.000 și 500.000 de migranți se află în prezent în zona graniței dintre Turcia și Bulgaria, de partea turcă a frontierei.

Aceștia ar putea încerca să pătrundă pe teritoriul bulgar pe una dintre posibilele rute alternative pe care migranții ce doresc să ajungă în vestul Europei le-ar putea încerca după ce ruta balcanică a fost închisă, a anunțat ministrul austriac al apărării, Peter Doskozil, într-un interviu acordat publicației germane Die Welt și preluat miercuri de Deutsche Welle.

Oficialul austriac a insistat că traficanții ar putea profita de închiderea rutei balcanice pentru a conduce migranții pe alte trasee, însă el consideră că ruta balcanică “trebuie să rămână închisă” și a lăudat Macedonia pentru efortul de a opri migranții la granița cu Grecia.

Prin securizarea acestei frontiere, guvernul de la Skopje a făcut “o muncă enormă pentru întreaga Uniune Europeană”, a apreciat Peter Doskozil. În consecință, “noi, adică UE, nu trebuie să abandonăm țările care își asumă pentru noi sarcina importantă de asigurare a securității la granițe”, a adăugat el, anunțănd mai departe că Austria va oferi autorităților macedonene sprijin concret cu echipamente destinate securizării frontierei, cum ar fi dispozitivele de supraveghere nocturnă.

Începând de miercurea trecută, ruta balcanică pe care obișnuiau să ajungă în vestul Europei migranții veniți mai ales din Orientul Mijlociu a fost închisă în urma deciziei comune luate de țările aflate pe acest traseu. Prin urmare, în prezent circa 40.000 de migranți sunt blocați pe teritoriul Greciei, dintre care aproximativ 14.000 stau în condiții mizere în tabăra Idomeini, la frontiera greco-macedoneană.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*