Deutsche Bank: Șapte directori au fost condamnați pentru solicitarea de rambursări ilegale

  • Nicoleta Ungureanu
  • 13 iunie 2016
  • Externe

Șapte foști directori ai Deutsche Bank au fost condamnați în Germania pentru solicitarea de rambursări ilegale de TVA, în tranzacții cu certificate pentru dioxid de carbon, relatează Bloomberg.

Cea mai mare bancă din Germania, Deutsche Bank, a oprit tranzacțiile cu certificate pentru emisii în 2010 și a returnat 220 de milioane de euro, reprezentând TVA recuperat ilegal.

Poliția a verificat de trei ori sediile băncii în ultimii ani, acest caz făcând parte din cea mai amplă investigație legată de ilegalități cu certificate pentru emisii de dioxid de carbon, de la lansarea sistemului de tranzacționare a acestora de către Uniunea Europeană, în 2005, potrivit Profit.ro.

Din cei șapte directori condamnați, unul a fost condamnat la trei ani de închisoare iar ceilalți șase, la închisoare cu suspendare sau amenzi.

În trecut, mai multe persoane care au comis înfracțiuni în cadrul băncii au fost condamnați. În decembrie 2011 au fost găsiți vinovați șase bărbați, aceștia conducând companii care au efectuat tranzacții cu certificate pentru emisii,

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *