Ultimele Știri

Detaliul care ar putea-o ajuta pe Maria Şarapova. Ce susține o companie farmaceutică

sarapova

Grindex, compania farmaceutică din Letonia care produce medicamentul Meldonium, substanţa care a creat nenumărate controverse printre sportivi, a emis, luni, un comunicat în care susţine că durata de timp după care medicamentul dispare din organism se poate întinde pe parcursul a mai multe luni.

„Deşi medicamentul îşi face efectul într-un interval de patru sau şase ore, poate dura mai mult până când acesta va dispărea complet din organismul uman. Acest lucru depinde de o varietate de factori, cum ar fi doza, durata tratamentului, sau caracteristicile fiziologice individuale”, a declarat Laila Klavina, purtătoarea de cuvânt a companiei Grindex, pentru agenţia de presă din Rusia TASS.

Sportivii folosesc Meldonium pentru a-şi îmbunătăţi rezistenţa la efort fizic îndelungat, cât şi pentru a elimina hormonii de stres din organism în timpul concursurilor. Formula substanţei Meldonium este, de asemenea, folosită şi pentru tratamentul problemelor cardiace.

Agenţia Internaţională Antidoping (WADA) a inclus medicamentul pe lista substanţelor interzise începând din 1 ianurie 2016. Prezenţa Meldoniumului în organismul sportivilor, atât în timpul cât şi între competiţii, se consideră o încălcare a regulilor antidoping.

În total, 102 sportivi au fost depistaţi deja pozitiv cu Meldonium la testele antidoping. 17 dintre aceştia sunt sportivi ruşi, printre care şi Maria Şarapova, ocupanta locului 11 în clasamentul WTA. Aceasta riscă o suspendare de până la patru ani din orice activitate sportivă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*