Detalii îngrijorătoare! Ce s-ar întâmpla cu România în caz de război cu Rusia

  • Nicoleta Ungureanu
  • 1 iunie 2016
  • Social

După ce Putin a anunțat că România și Polonia se află în raza de acțiune a rachetelor ruse, pe fondul găzduirii elementelor sistemului antirachetă american, au început să apară întrebări referitoare la pregătirea țării noastre în fața unui posibil război cu Rusia.

Putin a lansat avertismentul asupra sistemului antirachetă din România, acuzând că deşi Moscova a solicitat în nenumărate rânduri că va lua măsuri represive în caz contrar, Washingtonul şi aliaţii săi au ignorat aceste avertismente.

Sistemul antiracheta de la Deveselu a intrat în funcțiune în cursul lunii trecute, iar Polonia urmează să aibă și ea parte de o operațiune militară similară.

„Dacă ieri în acele zone din România oamenii nu ştiau pur şi simplu ce înseamnă să fie ţinte, atunci azi vor fi forţaţi să ia anumite măsuri pentru a-şi asigura securitatea”, a declarat Putin vineri seară la o conferinţă de presă în Atena, alături de premierul grec Alexis Tsipras.

Posibilitatea unui război între Rusia și România este destul de mică, însă cât de pregătită este România pentru a face față unui astfel de conflict? În timp ce SUA şi Rusia ocupă primele două poziţii în clasamentul forţelor militare la nivel mondial, România se află abia pe poziţia 51. Statele Unite domină Rusia la capitolul forţe aeriene şi navale, cu un buget de 581 de miliarde de dolari alocat armatei anul trecut. Cu toate acestea, Rusia se află cu un pas înaintea Statelor Unite în ceea ce privește forţele aeriene şi navale.

În timp ce Rusia dispune de 766.055 de cadre militare active, România dispune de 75.000. Rusia dispune în prezent de următoare forțe terestre: 15.398 de tancuri, 27.607 vehicule blindate, 5.990 de tunuri autopropulsate, 4.625 piese de artilerie tractate, 3.781 piese de artilerie tractate, 3.781 lansatoare de rachete.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *