Ultimele Știri

Deși este aflat în vacanță, Ponta anunță creșterea încasărilor din TVA

Premierul Victor Ponta a anunțat pe rețeaua sa de socializare că în ciuda previziunilor analiștilor, în legătură cu impactul negativ pe care l-ar putea avea scăderea drastică a TVA-ului la alimente și servicii alimentare, luna trecută s-a înregistrat un plus de 60 de milioane RON, față de aceeași lună a anului trecut.

Aflat în vacanță pe plajele din Miami, Ponta nu a pierdut ocazia de a face public anunțul primit de la ANAF. Astfel, prin intermediul rețelei sale de socializare, a făcut publice datele ”de ultimă oră” primite, contrazicând previziunile analiștilor care erau împotriva deciziilor luate de acesta în privința scăderii TVA-ului pentru alimente și servicii alimentare, de la 24%, la 9%.

„O cifră de ultimă ora foarte importantă – am primit de la ANAF datele preliminare privind încasările din TVA operaţiuni interne pentru luna iunie 2015 – 5,067 miliarde RON! 1 – este prima lună în care TVA la alimente şi servicii alimentare a scăzut drastic de la 24 la 9%; 2 – deşi se previziona de diverşi „analişti” că vom avea un impact negativ important la buget, încasările sunt cu 60 milioane de RON ÎN PLUS faţă de aceeaşi lună din 2014! (5 miliarde RON) 3 – pe primele 6 luni din 2015 încasările bugetare din CAS (reduse cu 5% de la 1 octombrie 2014) sunt mai mari decât în primele 6 luni din 2014!”, afirmă Ponta.

În timpul petrecut în Turcia, Ponta anunța că a fost vizitat de de către miniştrii Sănătăţii, Nicolae Bănicoiu, şi Finanţelor, Eugen Teodorovici, alături de care a luat decizia de a scădea rata standard a TVA la 19%, și nu la 20% așa cum se stabilise inițial. Această schimbare ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*