Descoperirea făcută în calculatorul teroriștilor din Bruxelles. Cine ar fi fost ținta următorului atentat

  • Adelina Mitrache
  • 30 martie 2016
  • Externe
politie belgia

Descoperiri incredibile după primele date extrase din computerul atentatorilor din capitala Belgiei, care arată că planurile acestora nu se limitau la atacuri la aeroport și la metrou.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Dezvăluiri incredibile din ancheta atentatelor din Bruxelles! Unul dintre teroriști a FURAT identitatea unui fotbalist pentru a se deplasa prin Europa

Premierul Belgiei, Charles Michel, ar fi fost una dintre țintele vizate de jihadiști, potrivit unor surse oficiale citate de ziarul L’Echo. În calculatorul abandonat de teroriști și găsit în cursul perchezițiilor din cartierul Schaerbeek s-ar fi găsit un folder cu informații „precise și relativ detalitate” privind biroul premierului din Rue de la Loi numărul 16, dar și despre reședința oficială a șefului Guvernului. Aceasta se află la câteva sute de metri distanță, pe strada Lambermont, lângă ambasada Statelor Unite.

CITEȘTE ȘI: Tinerii din Bruxelles sunt recrutați de ISIS: ‘Fă alegerea corectă în viața ta!’

Încă de săptămâna trecută, procurorul federal al Belgiei, Frederic Van Leuuw, anunțase că respectivul calculator conținea informații „interesante”. Printre acestea, testamentul lui Ibrahim El Bakraoui, unul dintre atentatorii sinucigași de la aeroportul Zaventem.

CITEȘTE ȘI: Încă o țară reproșează Belgiei că i-a atras atenția asupra fraților Bakraoui, fix cu 5 zile înainte de atentate

Autoritățile de la Bruxelles au beneficiat și de sprijinul agenților FBI. Belgienii au trimis copii fișierelor de pe calculator încă de luni, în speranța că experții americani vor reuși să decripteze informațiile din computerul teroriștilor. Potrivit presei belgiene, poliția din această țară nu dispune nici măcar de soft-urile necesare pentru a extrage date din calculatoare sau din telefoanele mobile.

CITEȘTE ȘI: Bruxelles: Ce susține avocatul suspectului eliberat, Faycal Cheffou

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *