Descoperire imensă sub Marea Barieră de Corali: Cercetătorii au găsit un recif care se întinde pe mai mult de 6.000 de kilometri pătraţi

Cercetătorii australieni au descoperit un nou recif ce se întinde pe mai mult de 6.000 de kilometri pătraţi, în spatele Marii Bariere de Recif din Queensland. 

Suspiciuni în legătură cu existența unui recif imens în spatele Marii Bariere de Recif au apărut încă de acum 30 de ani, însă cercetătorii nu au putut să cerceteze zona până acum, potrivit Descoperă.

Aeronava Royal Australian Navy a zburat deasuprea zonei şi a cartografiat forma, mărimea şi marea scală a adâncimii recifului.

,,Am întocmit harta a peste 6.000 de kilometri pătraţi. Dimensiunea este de trei ori mai mare decât estimările anterioare, fiind cuprinsă între Torres Strait şi nordul portului Douglas,” a declarat unul dintre cercetători, Mardi McNeil, de la Universitatea Tehnologică din Queensland.

Cercetătorii s-au folosit de tehnologia LIDAR (Light Detection and Ranging), care utilizează laserul în locul undelor radio pentru a măsura distanţa formaţiunilor ascunse, pentru a putea delimita zona. Aceștia spun că formaţiunile sunt realizate din Halimeda, o algă verde poreclită alga cactus deoarece arată precum opuntia, o plantă australiană.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *