Ultimele Știri

Descinderi la 35 de firme pe filiera Mediafax Group, pentru un prejudiciu de 12 milioane de lei

La acestă oră, polițiștii efectuează 35 de percheziții într-un dosar desprins din dosarul Mediafax.

Poliţiştii încearcă destructurarea unui circuit evazionist în care statul ar fi fost prejudiciat cu peste 12 milioane lei. 35 de firme cu implicare în ,,activitaţi de media”, acuzate de evaziune fiscală şi rambursări ilegale de TVA.

„În această dimineață, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române desfăşoară o operaţiune ce vizează destructurarea unei reţele infracţionale, specializate în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi rambursare ilegală de T.V.A. Sunt efectuate 9 percheziţii pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. La activitățile desfășurate de polițiștii de investigarea criminalităţii economice participă și luptători din cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R. şi specialişti criminalişti”, menționează sursa citată. Din investigații a reieșit că, în circuitul infracţional sunt implicate 35 de societăţi comerciale româneşti, cu implicare în „activitaţi de media”, ai căror reprezentanți ar fi obţinut, fără drept, bani, prin rambursare ilegală a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor la bugetul general consolidat al statului. Activităţile infracţionale s-ar fi derulat în perioada  aprilie 2012 – martie 2014. Prejudiciul estimat este de 12.300.000 de lei”, se arată în comunicat.

Mai mult, 13 mandate de aducere a persoanelor la audieri vor fi puse în aplicare.

Scandalul a explodat la sfârşitul anului trecut, când mai multe persoane cu putere de decizie din cadrul Mediafax Group au fost reţinute şi, ulterior, arestate preventiv, după ce au fost acuzate de spălare de bani sau de evaziune fiscală.
Procurorii au arătat că Mediafax Group folosea terţe firme pentru plata parţială a angajaţilor pe drepturi de autor. Respectivele firme acumulau datorii în cascadă, ajungând în incapacitatea să plătească taxe şi impozite.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*