Ultimele Știri

Descinderi DNA la Primăria Sovata

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, vineri, la Primăria Sovata, unde au solicitat documente cu privire la proiectul cu finanţare europeană ”Drumul Sării Sovata – Reabilitare şi extindere infrastructura de vizitare a rezervaţiei naturale Lacul Ursu şi arboretele de pe sărături”.

Proiectul cu finanțare europeană a vost evaluat la o valoare de 1,1 milioane de euro.

Drumul Sării este cel mai de anvergură proiect din ţară finanţat prin POR pe modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice şi a intrat în întârziere după ce s-a decis mutarea foişorului de observaţie din cauza durităţii solului, motiv pentru care licitaţia pe obiectivul respectiv trebuie reluată.

Proiectul este executat în proporţie de peste 90%, însă lucrările au fost stopate recent întrucât ADR Centru a efectuat o serie de expertize în urma unor sesizări cu privire la materialele folosite.

Zona inclusă în proiect vizează coada Lacului Ursu din Sovata – cel mai mare şi mai cald lac salin din lume – plus un alt loc unic în lume denumit ‘Arboretele de pe Sărături’, adică un munte de sare acoperit cu vegetaţie, inclusiv arbori.

Primarul din Sovata, Peter Ferenc, nu a putut fi contactat până la această oră pentru a confirma informația.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*