Deputatul PMP Adrian Gurzău a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

  • Nicoleta Ungureanu
  • 7 octombrie 2016
  • Justiție

Deputatul PMP Adrian Gurzău a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Aceștia au respins, vineri, solicitarea DNA de arestare a deputatului.

Parlamentarul le-a cerut marţi deputaţilor să repingă cererea de reţinere şi arestare a sa invocându-i pe cei ”trei copii minori de acasă” şi pe cei ”doi părinţi pensionari” şi spunând că de după gratii nu s-ar putea apăra ”ca orice alt om din această ţară”.

La votul privind cererea de arestare au fost prezenți 238 de deputaţi, 124 votând ”pentru” şi 114 ”împotrivă”.

„În perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar”, a anunţat DNA într-un comunicat de presă.

Adrian Gurzău este acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *