Deputatul PMP Adrian Gurzău a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

adrian-gurzau

Deputatul PMP Adrian Gurzău a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Aceștia au respins, vineri, solicitarea DNA de arestare a deputatului.

Parlamentarul le-a cerut marţi deputaţilor să repingă cererea de reţinere şi arestare a sa invocându-i pe cei ”trei copii minori de acasă” şi pe cei ”doi părinţi pensionari” şi spunând că de după gratii nu s-ar putea apăra ”ca orice alt om din această ţară”.

La votul privind cererea de arestare au fost prezenți 238 de deputaţi, 124 votând ”pentru” şi 114 ”împotrivă”.

„În perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar”, a anunţat DNA într-un comunicat de presă.

Adrian Gurzău este acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *