Ultimele Știri

Deputatul Dorinel Ursărescu urmărit penal pentru trafic de influență

Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală față de deputatul independent Dorinel Ursărescu, fostul președintele organizației județene PNL Neamț.

Dorinel Ursărescu este acuzat de infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial.

Mai precis, el este cercetat pentru că a sprijinit un grup infracțional suspectat de evaziune cu produse petroliere achiziționate din Bulgaria, parlamentarul fiind suspectat ca, pentru intervențiile sale, ar fi acceptat să primească 100 de euro pentru fiecare tonă de motorină vândută.

Potrivit procurorilor, „în perioada octombrie 2011 – aprilie 2013, inculpatul Crăciun Marius a iniţiat un grup infracţional organizat cu scopul de a săvârşi infracţiuni de evaziune fiscală prin derularea unor ample operaţiuni de achiziţii intracomunitare de combustibili şi comercializarea acestora pe piaţa internă, fără plata TVA şi a accizelor datorate bugetului de stat. Aceste fapte au avut drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de a 1.033.495 euro.”

Ursărescu Dorinel a acceptat să îl ajute pe Crăciun Marius, în schimbul sumei 100 euro pentru fiecare tonă de motorină vândută.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*