Ultimele Știri

Deputații se întorc din „vacanța” electorală pentru dosarul Microsoft!

Luni, la ora 15.00, s-a programat o ședință în plen a Camerei Deputaților. Aceștia sunt chemați din „vacanța” electorală cu scopul luării unei decizii pentru începerea urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme.

“Luni, la ora 15.00. are loc şedinţa de plen, cu un singur punct pe ordinea de zi, cererea Parchetului de pe lângă ÎCCJ privind ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Valerian Vreme votată de către Comisia juridică şi raportul primit aseară”, a spus Zgonea. Mai mult, Valeriu Zgonea a spus că vor lua o decizie bună, astfel încât să demonstreze că nu vor să facă scut pentru niciun deputat.

 “Aş vrea să spun încă o dată că nu facem scut în faţa niciunui deputat care are probleme cu legea. Eu voi vota pentru ridicarea imunităţii “, a mai spus Zgonea.

În dosarul Microsoft sunt anchetați 3 foști miniștri, actuali senatori și deputați. Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat că procurorul general Tiberiu Niţu a transmis ministrului Justiţiei referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: senatorul Ecaterina Andronescu – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; deputatul Valerian Vreme – pentru abuz în serviciu; senatorul Petru Șerban Mihăilescu – pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani. De asemenea, procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Este așteptată și întâlnirea senatorilor, pentru a da acceptul în urmărirea penală, în cazul celor doi senatori anchetați: Ecaterina Andronescu și Petru Mihăilescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*