Ultimele Știri

Deputații ruși au decis când se permite FSB-ului să deschidă focul asupra mulțimii

fsb

Deputații din Duma de Stat au adoptat în lectură finală un proiect de lege, prin care se permite Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei să deschidă focul asupra mulțimii. Sesiunea parlamentară a fost difuzată pe site-ul camerei inferioare a Parlamentului, documentul fiind susținut de 343 de deputați, doi au fost împotrivă, iar unul s-a abținut.

Proiectul de lege vine să modifice legea „cu privire la Serviciul Federal de Securitate”, care presupune că FSB nu are dreptul să utilizeze arme asupra unei mulțimi, și se permite doar în cazul în care este vorba de prevenirea unui atac terorist.

Noul document reglementează cazurile în care militarilor FSB  li se permite să folosească arme.

Situațiile în care li se permite să deschidă focul: reținerea suspecților în infracțiuni grave sau deosebit de grave, rezistență armată, prevenirea fugii, oprirea vehiculelor în timp ce încearcă să scape punând sub amenințare viața cetățenilor.

Militarilor FSB, de asemenea, li se permite să intre în locuințe străine pentru „asigurarea siguranței publice în timpul revoltelor în masă și situațiilor excepționale”. Se subliniază faptul că, în toate aceste cazuri, angajații nu sunt responsabili pentru daune.

Mai mult, militarilor FSB li s-a permis să primească și să distrugă date biometrice, inclusiv amprentele digitale, celor care trec frontiera, dacă acestea au „semne care indică posibilitatea implicării în activități de terorism, recrutarea sau implicarea în orice alt mod în activități teroriste”, mai scrie sursa.

Potrivit RBK, proiectul de lege a fost votat în prima lectură la 15 decembrie.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*