Deputat, condamnat la doi ani de închisoare. Decizia este definitivă!

  • George Comănescu
  • 25 ianuarie 2016
  • Justiție
inchisoare

Deputatul PSD Ion Stan a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins apelul declarat de Ion Stan și a menținut condamnarea dată în primă instanță în martie 2015, scrie Agerpres.

Potrivit DNA, în perioada 12 — 14 noiembrie 2012, Ion Stan a solicitat unui denunțător 130.000 lei, bani destinați achiziționării combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale, precum și achiziționării de produse alimentare ce urmau a fi împărțite în preajma alegerilor parlamentare.

Citește și: Sorin Frunzăverde a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare

„Inculpatul Stan a pretins banii lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari cu putere de decizie, în vederea înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum și pentru obținerea unor noi contracte de lucrări, de către firmele controlate direct sau indirect de denunțător. În zilele de 16, 19, 21 și 22 noiembrie 2012, inculpatul Stan a primit, prin intermediul șoferului său, Florin Sarca, patru tranșe a câte 15.000 lei fiecare (în total 60.000 lei) o parte din bani fiind folosiți pentru achiziționarea unor materiale de promovare ce urmau a fi împărțite în campania electorală”, susțineau procurorii.

De asemenea, în perioada mai-noiembrie 2009, Ion Stan, având funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a PSD, în baza unei pretinderi anterioare, a primit, în mod indirect, în beneficiul formațiunii politice din care face parte, de la același denunțător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 535.000 lei.

„În schimb, inculpatul l-a lăsat pe denunțător să creadă că are influență asupra unor funcționari, respectiv primari ai unor localități din județul Dâmbovița, astfel încât ar putea să determine acele primării să încheie contracte cu firme controlate direct sau indirect de către denunțător”, mai afirma DNA.

loading...

2 thoughts on “Deputat, condamnat la doi ani de închisoare. Decizia este definitivă!

  1. Aia cu furturile de milioane de euro sunt liberi si-l bagi pe asta la inchisoare si cu executare(Frunzaverde a facut acte mai grave si a primit cu suspendare)!

  2. De Boc, Blaga, Anastase, dece nu se atinge nimeni cand sunt denunturi ca au primit cate 300.000, 600.000 lei cash si 1.500.000 lei in obiecte pentru campanie. E strigator la cer ce JUSTITIE SELECTIVA avem. Se doreste pe fata, distrugerea PSD , pentruca Iohannis sa aiba si „primarii mei” si „parlamentul meu”. RUSINE D.N.A. Dar si Ambasadorul SUA, dl.Klemm, incurajeaza INJUSTITIA si iesitul in strada a tinerilor impotriva p.s.d. Cu ce drept se baga in problemele noastre interne.?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *