Ultimele Știri

Denunț grav pentru copreședintele PNL: “I-am dat 100.000 de lei, în mână, lui Vasile Blaga!”

Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu a povestit la DNA detalii legate de banii pe care i-ar fi dat liderilor PDL în campaniile elctorale, în special despre o sumă remisă în campania electorală din 2008, când Blaga era candidatul PDL pentru Primăria Generală a Capitalei, conform Lumea Justiției.

Despre sumele pe care Sandu susține că le-a cotizat s-a mai vorbit în ultimele luni, însă documentul prezentat acum conține și un pasaj la care nu s-a făcut referire. Este vorba despre o sumă remisă în campania electorală din 2008, când Blaga era candidatul PDL pentru Primăria Generală a Capitalei.

În ceea ce privește campania pentru Primăria Capitalei, candidat Vasile Blaga, campanie gestionată de Vasile Blaga și Alin Albu, am livrat următoarele produse: tricouri imprimate cu un cap de câine rasa buldog – Vasile Blaga – 78.000 bucăți, în cuantum de 150.000 euro; 40.000 euro – eșarfe 15.000 bucăți; steaguri – 25.000 bucăți; baloane și alte materiale electorale; 50.000 euro afișaj, execuție tipografică, bannere, mashuri (cele care se pun pe bloc) + panotaj (panouri care se pun în intersecție); alte materiale publicitare în valoare de 50.000 euro; suma de 100.000 lei (30.000 euro) bani cash plătiți direct lui Vasile Blaga (dați în mână). Totalul cheltuielilor pe campanie, prezentate de mine, este de 320.000 euro în București și alte județe, susține Sandu în documentul prezentat de luju.ro.

Gabriel Sandu susține că pentru a îi fi răsplătită această favoare i s-a promis numirea în Guvern, lucru care s-a și întâmpplat câteva luni mai târziu. Chiar și după acest lucru, acesta susține că a fost nevoit să continue să cotizeze la acțiunile electorale ale PDL.

”Așteptările liderilor politici ai PDL erau să sprijin campaniile electorale. Astfel, toate cheltuielile și obligațiile cu acest scop au fost dispuse, ordonate chiar, la presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Alin Albu, Gheorghe Stefan etc., iar asumarea de către mine a acestor obligații viza condiționarea pentru menținerea în funcția de ministru al comunicațiilor și societății informaționale”.

În declarația acestuia apare și numele Robertei Anastase, căreia Sandu i-ar fi dat, de asemenea, bani pentru alegerile parlamentare din 2008. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*