Ultimele Știri

DENUNȚ: Bădescu ar fi primit o vilă de la Sebi Ghiță! Cine i-a turnat pe cei doi BARONI de Prahova

Fostul edil al Ploieștiului Iulian Bădescu a fost adus cu duba la sediul DNA pentru a fi audiat într-un nou dosar de corupție. Iulian Bădescu ar fi primit de la Sebastian Ghiță o vilă drep mită, mai exact casa în care locuia fostul edil înainte de a fi arestat. 

Potrivit unor surse judiciare, Bădescu ar fi primit de la deputatul Sebastian Ghiţă o vilă în cartierul Albert, în  care a şi locuit pe perioada în care a fost primar, în schimbul unor afaceri derulate de firmele deputatului cu Primăria Ploieşti. În noul dosar deschis de procurorii anticorupţie, care îi vizează pe Bădescu şi Ghiţă, se fac cercetări şi asupra modului de finanţare a echipei de baschet Asesoft de la bugetul local. 

Iulian Tănase, finul fostului primar al Ploieştiului, este denunţătorul din cauza căruia Ghiţă şi iulian Bădescu sunt astăzi, din nou, la DNA Ploieşti. Iulian Tănase, cunoscut drept omul de bază al fostului primar al municipiului Ploieşti, este cel de la care a plecat acest nou dosar penal care îl priveşte direct pe deputatul Sebastian Ghiţă. În luna mai a acestui an, Tănase a făcut un denunţ în faţa procurorilor  în care explica modalitatea frauduloasă prin care Bădescu a intrat în posesia vilei din cartierul Albert. La mijloc, scria Tănase, a fost vorba despre o tranzacţie fictivă între Asesoft şi una dintre societăţile controlate de fostul primar al Ploieştiului.

badescu dnaIulian Bădescu

„În anul 2013, Bădescu Iulian a primit de la S.C. ASESOFT INTERNATIONAL SA Ploieşti despre care este de notorietate că este coordonată de către deputatul Ghiţă Sebastian un imobil situat în Cartierul Albert al municipiului Ploieşti cu destinaţia casă de locuit. Bădescu Iulian a fost cel care a hotărât ca imobilul respectiv să facă obiectul unei promisiuni de vânzare cumpărare încheiat între S.C. BIPRESS SRL Plopeni ca promitent cumpărător şi S.C. ASESOFT INTERNATIONAL SA Ploieşti – proprietar al imobilului.

La puţin timp după ce am semnat în calitate de administrator al S.C. BIPRESS SRL Plopeni promisiunea bilaterală de vânzare cumpărare pentru imobilul respectiv, Bădescu Iulian mi-a spus că trebuie să încheiem un contract prin care firma Bipress cesiona marca Drumul Vinului către S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL Ploieşti, societate ale cărei date de identificare mi-au fost transmise pe e-mail, din câte îmi amintesc de Chirilă Sorin – reprezentantul S.C. ASESOFT SA. Preţul cu care marca urma să fie cesionată mi-a fost comunicat de Bădescu Iulian, respectiv 900.000 lei.

tanaseIulian Tănase, finul lui Iulian Bădescu

Pentru a redacta contractul de cesiune am apelat la serviciile unei avocate din Bucureşti specializată în relaţia cu O.S.I.M. care a rămas surprinsă când i-am spus că preţul mărcii era de 900.000 lei în sensul că era foarte mare. Când a fost redactat contractul l-am anunţat pe Sorin Chirilă care mi-a spus să merg la sediul lor, pe strada Mihai Bravu nr. 10, în Ploieşti. Cu acea ocazie l-am cunoscut personal pe Săndulescu Cristian ca reprezentant legal al S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL Ploieşti şi pe care îl văzusem anterior în cercul de apropiaţi ai lui Ghiţă Sebastian. După semnarea contractului, am emis facturi parţiale pentru marca Drumul Vinului pe care le duceam personal la sediul Asesoft şi le predam angajaţilor de acolo.

Sumele de bani încasate în contul S.C. BIPRESS SRL Plopeni le-am redirecţionat, din dispoziţia lui Bădescu Iulian către S.C. ASESOFT SA Ploieşti cu titlu de contravaloare a imobilului din Cartierul Albert în care Bădescu Iulian se mutase cu familia sa. În urma acestor operaţiuni am perceput că respectivele tranzacţii au fost formale, doar scriptice, în realitate Bădescu Iulian a beneficiat de imobilul din Cartierul Albert cu titlu gratuit”, scria Iulian Tănase în denunţul său.

Această vilă din cartierul Albert unde de altfel Bădescu a şi locuit împreună cu familia sa nu a fost dat de Ghiţă fără un motiv anume. În perioada în care Bădescu a condus destinele Ploieştiului, echipa de baschet Asesoft a primit finanţare anuală de la bugetul local de câteva sute de mii de euro.

Surse judiciare susţin că Ghiţă va fi acuzat de noi fapte de corupţie care se vor adăuga la celelalte din dosarul Hidro Prahova. Este vorba despre dare şi luare de mită.
În campania electorală din 2012, pentru Primăria Ploieşti, Iulian Tănase a fost implicat direct.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*