Demisie la nivel înalt din partea Marii Britanii în Comisia Europeană, după ce a ales să părăsească UE

  • Adelina Mitrache
  • 25 iunie 2016
  • Externe

Marea Britanie scrie istorie. Este prima țară care optează pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Acesta este rezultatul referendumului convocat la 23 iunie. 

Jonathan Hill, reprezentantul Marii Britanii în Comisia Europeană, a anunţat sâmbătă că a decis să demisioneze, după ce majoritatea britanicilor au votat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană.

jonathan Hill

„Dat fiind că ne îndreptăm spre o nouă etapă, nu cred că este corect să continui să fiu comisar european ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. În conformitate cu ce am discutat cu preşedintele Comisiei Europene acum câteva săptămâni, i-am transmis că mă retrag”, a declarat sâmbătă Jonathan Hill, comisarul UE pentru Stabilitate Financiară, Servicii Financiare şi Uniunea Pieţelor de Capital.

„La fel ca majoritatea oamenilor din Marea Britanie, sunt, evident, foarte dezamăgit de rezultatul referendumului. Am dorit un alt rezultat şi am sperat că Marea Britanie va opta să joace un rol de promovare a unei Europe cu perspective, flexibilă, competitivă şi cu o piaţa comercială liberă. Însă cetăţenii britanici au luat altă decizie”, a adăugat Hill.

Majoritatea cetăţenilor britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană. În acest context, şi premierul David Cameron a luat decizia de a demisiona.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *