Ultimele Știri

Delia Velculescu – românca a preluat conducerea FMI în Grecia

Delia Velculescu a fost numită la conducerea Misiunii tehnice a instituţiei financiare în Grecia. Decizia a fost luată de Fondul Monetar Internațional, în decursul zilei de marți, aceasta înlocuind-o pe Rishi Goyal, care a fost până de curând şeful Misiunii FMI la Atena.

Sarcina Deliei Velculescu va fi aceea de a evalua situaţia financiară a Greciei, având deja  experienţă în ceea ce privește acest subiect, deoarece în anul 2009 afost coautoarea unui studiu despre situația financiară a Greciei

Delia Velculescu a condus delegația Fondului Monetar Internațional la Nicosia, acolo unde a fost trimisă să salveze insula de la colaps. Aceasta s-a născut în 1975, a terminat Colegiul National “Gheorghe Lazăr” și a primit o bursă de studii în America.

De asemenea, aceasta a fost şi reprezentantul FMI în negocierile pentru planul de asistenţă financiară acordată Republicii Cipru.  Motivul înlocuirii Rishei Goyal este acela că aceasta a avut o poziție rigidă în recentele negocieri cu Grecia.

Reamintim că în prezent, Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE), conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*