Ultimele Știri

Defăimare la adresa protestatarilor anti-fracking

Începând cu anul 2013 în România au loc anual proteste naționale  împotriva fracturării hidraulice de mare volum la gazele de șist. În România s-a demarat implementarea unei noi tehnologii neconvenționale pentru exploatarea gazelor de șist.  Prima companie care a concesionat și demarat lucrările în acest sens este compania americană Chevron. Implementarea acestei noi tehnologii se confruntă cu o opoziție puternică din partea societății civile din România și a comunităților locale unde vor fi amplasate sonde pentru explorarea și exploatarea gazelor de șist.  Comunitățile locale au organizat în repetate rânduri acțiuni de protest și cer interzicerea acestei noi tehnologii.  La protestele naționale s-au folosit diferite afișe, banere, stikere și pliante informative. Vom prezenta afișele folosite la protestele naționale de  către organizatorii protestelor împotriva fracturării hidraulice în anul 2013 și 2014.  Anul acesta pe 6 aprilie a avut loc a doua ediție a protestului național împotriva fracturării hidraulice. În București a avut loc o amplă campanie de afișaj stradal orașul fiind împânzit de afișe care au anunțat protestul național care a avut loc luna trecută.  Acum câteva zile în Capitală au apărut afișe lipite în stațiile de autobuz și tramvai care induc în eroare opinia publică.

 Pe aceste afișe sunt prezentate în dreptul „Pericolele exploatării gazelor de șist”  informații defăimătoare ca:

-Ploaie de meteoriți

-Ruptura Pământului

-Găuri negre

Protestarii anti-fraking consideră că apariția acestor afișe sunt o denigrarea la adresa lor și o inducere în eroare a opiniei publice.

Afiș care prezintă informații eronate 

gaze-de-sist-detaliu

Afiș 4 Aprilie 2013

4aprilie

 

 

 

 Afiș 6 Aprilie 2014

download

 

 

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Defăimare la adresa protestatarilor anti-fracking

  1. Bine ma hai ca lasam sa ne otraveasca, ce studii ai facut bai omule ? Te-ai uitat la cateva articole pe internet si ce ai zis, hai sa o fac si pe asta. Esti un dobitoc si mai rau, nu esti roman.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*