Ultimele Știri

Declin absolut pentru Yahoo

yahoo moare

Compania Yahoo nu poate face faţă concurenţei Google, iar declinul oarecum anunţat se face simţit. În primul trimestru al anului curent, profitul Yahoo a scăzut de aproape 15 ori, după ce veniturile din afişarea de publicitate şi din căutarea pe internet au coborât pentru prima dată în ultimii ani.

Criza se adânceşte la Yahoo, unde pe lângă preţul scăzut al acţiunilor profitul a scăzut în primele trei luni din 2015 de la 312 milioane de dolari, la 21 de milioane de dolari, în acelaşi interval din 2014.

Veniturile, excluzând comisioanele plătite unor parteneri, au scăzut de la 1,09 miliarde de dolari la 1,04 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă, mult sub aşteptările analiştilor, care estimau venituri de 1,06 miliarde de dolari în primul trimestru,.

Veniturile din afişările de reclame au coborât cu 7% în primele trei luni ale anului, la 381 de milioane de dolari, excluzând comisioanele, în timp ce veniturile generate de publicitatea din căutarea pe internet au scăzut cu 3%, la 432 de milioane de dolari, excluzând costurile de trafic.

Cota Yahoo pe piaţa afişării de reclame din SUA va scădea în acest an de la 5,5% la finalul lui 2014 la 4,6%, potrivit firmei de cercetare eMarketer. De asemenea, analiştii anticipează că Twitter va depăşi Yahoo în acest an şi va deveni al treilea mare vânzător de publicitate online din SUA, în spatele Google şi Facebook.

De la preluarea conducerii de către Marissa Mayer, compania americană s-a concentrat pe crearea unor noi tehnologii de căutare pe internet şi şi-a propus să controleze până la 49% dintre căutările făcute pe desktop-uri, datorită unui parteneriat încheiat cu Microsoft.

Volumul căutărilor efectuate pe Yahoo a urcat în primul trimestru la cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani, graţie unui parteneriat încheiat de compania americană cu Mozilla, prin care Yahoo a devenit motorul de căutare implicit la Mozilla.

Mayer a afirmat că speră ca Yahoo să dezvolte noi instrumente de căutare, orientate spre „acţiune”, pentru a concura cu Siri, produs de Apple, şi cu Google Now.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*