Declarațiile unor români din Londra, cu privire la Brexit: ”Au crezut că toți o să ne luăm bagajele și o să plecăm din țara lor. Va urma o perioadă lungă de negocieri”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 11 iulie 2016
  • Social
marea britanie uniunea europeana brexit

O mare parte dintre românii care locuiesc în Londra își doresc să intre în posesia cetățeniei britanice, stabilindu-se definitiv în Marea Britanie.

Un exemplu sunt Ramona și Gabi Mitran, doi români plecați de câțiva ani de zile din țară să muncească la Londra, unde și-au întemeiat o familie și au trei copii.

„Suntem aici pentru că aici ne-am făcut familia, aici ne-am cunoscut, serviciile deocamdată sunt de lungă durată și sperăm să rămână stabile. Iar pentru viitorul copiilor, considerăm că cu pașaportul britanic au mai multe oportunități de a se realiza în viață, stând aici sau mergând în altă parte cu pașaportul britanic”, explică Gabi Mitran, directorul Atlassib Anglia.

Gabi e asaltat zilnic de foarte multe telefoane de la românii care sunt acasă sau în Marea Britanie și care nu știu dacă se vor introduce vizele, e nevoie de pașaport ca să călătorească.

„Primim o grămadă de telefoane: mergem cu buletinul? Dacă nu ne mai întoarcem? Facem pașaport? Ne trebuie viză? Brexit-ul nu ar trebui să-i îngrijoreze pe cei care își plătesc taxele, care își declară veniturile și au toate lucrurile la vedere. Nu cred că trebuie să îngrijoreze oamenii care au muncit, care au un job stabil”, spune Gabi Mitran.

Brexit-ul, în opinia lui Gabi și a Ramonei, a fost votat de britanici de vârsta a doua și a treia, care se așteptau ca emigranții să le părăsească țara a doua zi, conform Agerpres.

„Cei de vârsta a doua sau a treia au votat și au crezut că a doua zi toți o să ne luăm bagajele și o să plecăm din țara lor și o să-i lăsăm numai pe ei, ceea ce este imposibil. (…) Primim semnale și din România și de aici, cred că va urma o perioadă lungă de negocieri”, spune Gabi.

Aceștia declară că britanicii care au mers la vot în ziua referendumului nu au fost deloc bine informați și nu erau pregătiți pentru ce avea să urmeze după anunțarea rezultatului.

„Sincer, nici ei nu știu ce vor. S-au împărțit în două tabere: ‘vrem’, ‘nu vrem’. Nu au fost informați cu privire la ceea ce înseamnă Brexit și acum dau din colț în colț. Chiar sunt curioasă ce se va întâmpla. Ei „sancțiuni” împotriva românilor au luat de anul trecut, de prin vară, când au început să oprească o alocație, un beneficiu sau ce avea fiecare aplicat. Și pentru că ești român sau bulgar, ce știu ce nu le-a mai plăcut lor”, declară Ramona.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *