Declarațiile făcute de Liviu Mihaiu: ”Vîntu mi-a spus că va aranja numirea mea ca guvernator al Deltei”

Liviu Mihaiu le-a declarat procurorilor DNA că Sorin Ovidiu Vîntu i-a spus că va aranja ca el să ocupe funcția de guvernator al Deltei Dunării, însă a aflat abia mai târziu că omul de afaceri a dat bani pentru această numire, se arată în motivarea judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În urma declarației făcute de liviu Mihaiu, procurorii au fost motivați să îl plaseze pe Bogdan Olteanu în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind acuzat că s-a folosit de influența sa pentru a obține anumite beneficii.

Mai multe declarații ale martorilor din dosar fac referire la suma de un milion de euro pe care Bogdan Olteanu ar fi primit-o de la Sorin Ovidiu Vîntu, în cursul anului 2008, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

„Martorul Mihaiu Liviu a arătat că a fost întrebat de Vîntu dacă vrea să ocupe postul de guvernator al Deltei Dunării. Întrucât Mihaiu Liviu a fost de acord, Vîntu i-a spus că va aranja acest lucru. Ulterior, Mihaiu Liviu a fost chemat la Guvern, unde premierul Tăriceanu i-a spus că va fi numit guvernator. Martorul a precizat că — ‘Vîntu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implica acest lucru’. Ulterior, Mihaiu Liviu a aflat că Vîntu a dat bani pentru această numire”, se arată în motivarea deciziei prin care judecătorii au decis ca Bogdan Olteanu să stea în arest la domiciliu.

Inițial, Liviu Mihaiu nu ar fi fost mulțumit de acest aranjament din punct de vedere financiar, respectiv de pierderea funcțiilor pe care le avea atunci, cea mai importantă fiind cea de director editorial la Radio Guerrilla, care presupunea un salariu mai mare decât cel de guvernator al Deltei Dunării, susțin procurorii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *