Ultimele Știri

Declarații de dragoste din partea PNL la congresul UDMR

congres udmr

Al XII-lea Congres al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) are loc în perioada 17-18 aprilie 2015, la Cluj-Napoca. Principalele puncte pe ordinea de zi sunt alegerea preşedintelui, modificarea Statutului şi a Programului Uniunii.

Declaraţii Vasile Blaga, copreşedinte PNL:

Bine ne-am regăsit dragi colegi din UDMR, cei care cu adevărat reprezentaţi interesele maghiarilor din România. Aş vrea să-i felicit în special pe doi oameni: Marko Bela şi Kelemen Hunor, cu care am avut o colaborare foarte bună. Mesajul meu este să lucrăm împreună: noul PNL cu noul UDMR. Vă propun să punem bazele unui parteneriat pe termen lung, de cel puţin 10 ani. Avem experienţa unei colaborări foarte bune, atât la Putere, cât şi în Opoziţie. Aţi decis să ieşiţi de la guvernare. Nu aţi trădat pe nimeni, a fost o decizie după votul din 16 noimebrie.

Votul dat de alegătorii maghiari nu a avut doar o conotaţie negativă. Majoritatea covârşitoare a alegătorilor maghiari au dat un mesaj de susţinere pentru Klaus Iohannis. Chiar proprii dumneavoastră alegători vă invită în acest parteneriat. Nu am venit azi să vă invit la guvernare, ci vă propun o colaborare serioasă. Este un pas prin care şi unii, şi alţii dovedim că ţinem cont de mesajul alegătorilor. 

Alina Gorghiu: PNL şi UDMR pot să se schimbe pe ele însele şi pot schimba politica din România. Purtăm o mare responsabilitate, o responsabilitate pentru viitorul cetăţenilor din România. Urez viitoarei conduceria UDMR-ului mult succes.

Eu nu ştiu atâtea cuvinte ca Victor Ponta în maghiară. Eu ştiu un singur cuvânt, care nu cred că e potrivit pentru un Congres: ” szeretlek” (n.r.- te iubesc).

Vineri, în prima zi a Congresului, are loc prezentarea raportului activităţii preşedintelui din cei patru ani de mandat, modificarea Statutului Uniunii, dezbateri politice şi alegerea preşedintelui UDMR, iar în cea de-a doua zi se va modifica Programul politic al UDMR şi vor fi adoptate documentele Congresului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*