Declarații comune Iohannis – Hollande: Ne aflăm într-un moment strategic

iohannis-hollande

Relația cu Franța reprezintă o prioritate pentru România, a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis, iar șeful statului francez, Francois Hollande, a subliniat că Parteneriatul strategic dintre cele două țări trebuie aprofundat.

Președintele Iohannis a arătat că țara noastră are un parteneriat excepțional cu Franța.

”Împărtășim aceeași viziune despre dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului strategic. Am discutat despre nevoia de a susține și aprofunda numeroase aspecte de succes ale cooperării sectoriale, unde aș menționa cooperarea economică. Am fost de acord să intensificăm dialogul”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, unde a susținut o declarație de presă alături de omologul său francez.

La rândul său, președintele Franței, Francois Hollande, a menționat legăturile comune dintre România și țara sa, subliniind colaborarea româno-franceză atât la nivel politic, cât și economic, cultural și în domeniul apărării.

„Aici, în România, am impresia că mă aflu acasă”, a afirmat Hollande.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că, în cadrul summmit-ului UE 27 de la Bratislava, trebuie găsite soluţii pentru securitatea frontierelor, precizând că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre aspectele de securitate.

Principiile Schengen şi protecţia frontierelor trebuie să ducă la protecţia femeilor şi bărbaţilor din interiorul acestor frontiere, a spus Hollande. El a adăugat că, la Bratislava, trebuie găsite soluţii pentru protecţia acestora şi că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre apărarea europeană.

Hollande a mai spus că „împreună cu România punem bazele unei apărări comune”. Combaterea terorismului necesită o nouă abordare în ceea ce priveşte securitatea, a mai spus el, adăugând că „ne aflăm într-un moment strategic”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *