Ultimele Știri

Declarație fără perdea a lui Vladimir Putin în legătură cu doborârea bombardierului rusesc de către aviația turcă

putin

Zi încărcată pentru preşedintele rus Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin susţine la această oră o conferinţă de presă-maraton, la care sunt prezenţi aproximativ 1.400 de jurnalişti din intreaga lume. Un detaliu care nu a trecut neobservat este acela că harta din spatele liderului rus include și Crimeea.

Primele întrebări adresate şefului Federaţiei Ruse au venit din partea jurnaliştilor apropiaţi Kremlinului şi s-au referit la situaţia economică a ţării. Vladimir Putin a afirmat că este nemulţumit de unele acţiuni ale guvernului condus de Dimitri Medvedev, dar ca în general este satisfăcut de activitatea Executivului.

Preşedintele rus s-a declarat în schimb mulţumit de situaţia economică, mai ales că şomajul a scăzut sub 6 procente şi a afirmat că se aşteaptă la o creştere economică de 0,7 procente anul viitor, informează Digi24.

Vladimir Putin a vorbit şi despre conflictul cu Turcia, declanşat de doborârea, luna trecută, a unui avion rusesc la graniţa dintre Siria şi Turcia. Liderul de la Kremlin spune că Ankara s-a ascuns în spatele NATO.

„Ceea ce a fost cu adevărat scandalos în acest caz, este că, dacă ar fi fost doar un accident şi autorităţile turce ar fi spus că nu aveau idee că este un avion rusesc, ele ar fi trebuit să ne contacteze şi să explice. Dar ce au făcut în schimb? S-au întors spre Bruxelles şi au spus că sunt ofensate. Am încercat să îi ameninţăm? Nu. Dar ei au încercat să folosească NATO ca un scut. Este acest lucru în interesul NATO? Se dovedeşte că nu. Cât despre actualii lideri ai Turciei, este foarte dificil sau aproape imposibil să ne înţelegem cu ei. Chiar şi în acele domenii în care eram pregătiţi să cooperăm, ei ne înjunghie pe la spate. Nu văd nicio perspectivă de a colabora la nivel înalt (cu Turcia -n.r.)”, a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Totodată, șeful statului rus a calificat acțiunile conducerii de la Ankara în cazul incidentului legat de bombardierul rusesc drept „dușmănoase”. Vladimir Putin a declarat că incidentul s-ar putea explica prin faptul că cineva din conducerea turcă a decis „să-i lingă pe americani undeva”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*