Ultimele Știri

Declarația asta îl va scoate cu siguranță din sărite pe Putin: ‘I-aș pune sub PAPUC pe ruși’

putin

Întors din concediul pe care l-a avut cu ocazia sărbătorilor de iarnă acesta a declarat că a simțit față de rușii pe care i-a întâlnit în vacanță aceeaşi ‘repulsie ca faţă de o insectă măruntă şi dăunătoare’. Această declarație îi aparține lui Iuri Biriukov, consilierul preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook, citată duminică de publicaţia ucraineană Apostroph.

CITEȘTE ȘI: Vladimir Putin, sfidător la adresa UE

‘Ruşii ar trebui urâţi? Sau ura este apanajul celor slabi? Aşa s-a întâmplat, pe undeva chiar îmi este ruşine, dar am avut primul meu concediu adevărat în ultimii doi ani. Ei bine, plajă, mare, bere etc. Şi ruşi bineînţeles.Atribut constant şi indispensabil al oricărei staţiuni.Ei bine, fără şabloane, nu întotdeauna beţi, nu întotdeauna urlând, nu întotdeauna devorând. Acum mai degrabă contrariul – parcă mai potoliţi, un pic stinşi. Nu, încă nu până la capăt. Încă fără a provoca o milă iluzorie. Mai au obiceiuri imperiale şi ambiţii. Dar fără aplomb, fără a-şi rupe cămaşa la piept’, scrie Biriukov pe ganina saoficială de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Se anunță o nouă criză economică mondială | Pierderi masive la bursa din Moscova și cea din Shanghai

‘Ar trebui urâţi? Oh, nu. Nu am avut un astfel de sentiment. Repulsie. La fel ca faţă de o insectă măruntă şi dăunătoare. Acel sentiment pe care îl ai cu o clipă înainte de-a o strivi cu papucul.Păcat că papucul nostru nu este încă gata. Dar este în proces de fabricare’, a conchis consilierul preşedintelui ucrainean în postarea de pe pagina sa de socializare.

Acesta nu s-a oprit aici și a continuat seria paragrafelor care face referire la ruși: ‘Simţiţi vreo milă faţă de gândaci?’, potrivit publicaţiei ruseşti Vzgliad, care de asemenea îl citează.

CITEȘTE ȘI: Vizită istorică a lui Putin la 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial

Declarația sa nu a rămas fără să producă ecouri la Moscova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat că ‘ideea de a compara naţiuni cu flora şi fauna nu este nouă’, acesta fiind utilizat şi în vremea Germaniei naziste, potrivit portalului newsru.com. Iar ca exemplu, aceasta a amintit de compararea slavilor cu iepurii, făcută de consilierul personal al lui Hitler, Werner Koeppen, în 19 septembrie 1941.

CITEȘTE ȘI: Ce rol ar putea juca rușii în Petrom în urma negocierilor dintre OMV și Petrom: ‘România, o piață cheie’

Acesta nu este la prima ispravă de acest fel. Yuri Biryukov a criticat sistemul militar de recrutare al Kievului, exprimându-şi opinia într-o postare pe contul său de Facebook, spunând că politica actuală de înregimentare se bazează mai mult pe „scursura societăţii ucrainene”.

„Actualul sistem de mobilizare este bazat pe sistemul şi principiile armatei sovietice şi nu are nicio eficienţă în ţara noastră. Găinari, mici şmecheraşi, beţivi, dependenţi de droguri. Unii sunt de-a dreptul idioţi. Cu toţii sunt subiectul acestei mobilizări a forţelor armate. Mergem orbeşte pe principiul să luăm tot ce putem, calitatea nu mai este importantă”, nota Biryukov ieri.

El s-a declarat în favoarea unei recrutări pe bază de voluntariat şi a precizat că va înainta curând un plan Ministerului Apărării şi Statului Major prin care va propune formarea unor baze experimentale de recruţi voluntari, profesionişti prin contract, cu filiale în toată ţara.

Iuri Biryukov este consilier al preşedintelui Ucrainei începând din august 2014, fiind responsabil de asigurarea materială a forţelor armate ucrainene.

CITEȘTE ȘI: Eurodeputat: În lumea din care vin aceşti oameni, orice femeie neîmpăturită în ţoale până sub ochi poate fi violată

CITEȘTE ȘI: Caz șocant în Germania! Cum și-a omorât un bărbat sirian sora însărcinată

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*