Ultimele Știri

Deciziile ședinței PSD: Șova – reprimit, Cătălin Ivan – înlocuit

Primele decizii luate în timpul reuniunii conducerii PSD de la Sinaia anunță reprimirea lui Dan Șova în partid și înlocuirea lui Cătălin Ivan și Marian Vanghelie de la șefia organizațiilor sectoarelor 1 și 5 cu Dan Tudorache și Cristina Rizea.

Victor Ponta a propus, astăzi, Comitetului Executiv al PSD, reprimirea în partid a lui Dan Șova, după ce lansase în urma alegerilor prezidențiale a unor declarații critice.

„Am supus la vot și CEX a decis în unanimitate să revocăm decizia luată la CEX anterior. Dan Șova ne-a demonstrat în această luna și jumătate că vrea să fie în PSD și vrea să fie cu noi. Forul care poate să ia o decizie, acelați for poate să o și revoce”, a spus Ponta.

Astfel, Dan Șova urmează să reprimească funcția de vicepreședinte pe care o pierduse la momentul suspendării din partid.

De asemenea, social-democratii au mai decis în CExN să dizolve șefia organizațiilor de la Sectorul 1 și Sectorul 5, care erau conduse de Cătălin Ivan și Marian Vanghelie, și să îi numească președinți interimari pe Dan Tudorache, respectiv Cristian Rizea.

Totodată, Codrin Ștefănescu a fost numit secretar general al PSD București, după ce Eugen Bejinariu s-a retras din aceasta funcție.

O schimbarea a fost făcută și la PSD Argeș, unde președinte interimar a fost numit senatorul Șerban Valeca, după ce Florin Tecău, a renunțat la funcția de lider interimar al organizației județene a PSD, în urma scandalului iscat după publicarea în presă a unor convorbiri cu conținut sexual explicit pe care le-ar fi purtat pe rețelele de socializare. 

Dan Șova a fost exclus din PSD, alături de senatorul Mircea Geoană și Marian Vanghelie, edilul Sectorului 1, în luna noiembrie anul trecut, dupa ce au făcut declarații publice dezaprobate de liderii social-democrati.

Cu toate că a fost exclus din partid, Marian Vanghelie a rămas președinte al organizației PSD Sector 5 până vineri.

Liderii PSD au mai decis organizarea unui congres în primăvara anului 2015, precum și rămânerea PSD la guvernare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*