Ultimele Știri

Decizie radicală pentru perioada stării de urgență! Ce interzice Franța

hollande

În urmă cu aproape o lună, Francois Hollande propunea modificarea Constituţiei franceze, pentru a permite retragerea cetăţeniei franceze celor cu dublă cetăţenie, care sunt condamnaţi pentru fapte care „aduc atingere valorilor Republicii”. De asemenea, Hollande a cerut posibilitatea de interdicţie de a intra în Franţa pentru cei cu dublă cetăţenie, dacă reprezintă un risc terorist. Franţa este „în război” împotriva terorismului, a mai afirmat preşedintele Francois Hollande în discursul rostit în faţa membrilor Parlamentului, reuniţi la Versailles, afirmând că atentatele de la Paris sunt agresiuni împotriva „stilului de viaţă” şi „valorilor” franceze. Preşedintele francez a dorit să prelungească starea de urgenţă cu încă 3 luni, iar pentru asta fiind nevoie de o nouă lege.

Franţa vrea să interzică reţelele wireless publice în perioada stării de urgenţă, potrivit unui document oficial citat de ziarul Le Monde. Acesta prevede şi blocarea accesului la serviciul TOR, care oferă comunicare anonimă pe Internet.

Propunerea ministerului francez de Interne vine ca urmare a atacurilor de la 13 noiembrie de la Paris. Potrivit Le Monde, oficialii francezi spun că este foarte dificil de monitorizat cine se conectează la reţelele wireless publice. În noiembrie, Franţa a instaurat starea de urgenţă timp de trei luni. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*